Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Paras majoitus Tiomanin ABC-rannalla - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Paras majoitus Tiomanin ABC-rannalla

Malesia, kevät 2017

Majoituimme Pulau Tiomanilla Air Batang kylässä eli ABC-rannalla. Luin paljon Tiomanin rannoista ennen matkaa. ABC valikoitui kohteeksi sen kohtalaisen keskeisen sijainnin ja hyvien palvelujen takia. ABC:ltä nimittäin löytyi paljon sukellusfirmoja Pasille ja sinne oli helppo tulla lautalla. Juara oli toinen vaihtoehto, mutta sinne pääseminen tuntui hieman työläältä serkkuni perheelle, joka oli matkassa kahden pienen lapsen kanssa. Bongasin instagramissa ihanan kuuloisen mökkimajoituksen ja Tripadvisorin arvostelujen perusteella varasimmekin sen koko Tiomanilla olon ajaksi.

Majapaikkamme nimi oli Bamboohill Chalets enkä voi kuin suositella kyseistä majoitusta. Bamboohill Chalets koostui noin kuudesta pienestä mökistä, joista osa oli paritalomaisia. Mökit omisti ihana Helen, joka hoiti resorttia yhdessä poikansa kanssa täydellä sydämellä. Mökit oli ripoteltu jonkin matkan päähän toisistaan, osa oli rannassa ja osa viidakkokukkulalla. Bamboohill sijaitsi ABC-rannan päässä. Kylän raitti ja rantaviiva loppui mökkeihin. Vierestä alkoi viidakkopolku jonkin matkan päässä sijaitsevaan monien suomalaisten suosikkiin, Panuba inn resorttiin.

Olimme varanneet ensimmäisiksi öiksi ainoana vapaana mökkinä chaletin kalleimman, juuri rempatun mökin kukkulan päällä päättyvän tien päässä. Meidän oli tarkoitus vaihtaa parin yön jälkeen halvempaan mökkiin, mutta pienen sekaannuksen jälkeen saimme lisäyön mökissä halvempaan hintaan ja lopuksi päätimme pysyä koko oleskelumme ajan tässä mökissä, koska se oli vaan niin paras. Nautimme todellakin ylhäisestä yksinäisyydestä omassa privaattimökissä pienen matkan päässä muista. Mökki sijaitsi mäellä, mutta ihan meren yllä ja terassiltamme oli uskomattomat näköalat rannalle ja viidakkoon. Mökki itsessään oli aivan unelma, sen remontti oli juuri saatu valmiiksi ennen tuloamme. Meillä oli sadevesisuihku sekä normaali, lämminvesisuihku, ihanan iso parisänky sekä erillinen olohuone. Parasta mökissä oli tietenkin terassi, jonka riippumatossa tuli nautittua monet kiireettömän kahvituokiot ja päiväunet.

Ainoa mökkimme yksityisyyden rikkoja oli apinat, jotka välillä juoksentelivat mökin peltikatolla ja viettivät aikaa terassin vieressä kasvaneessa limepuussa. Apinat olivat kohtuullisen isoja ja todella äänekkäitä sille päälle sattuessaan. Yksi päivä torkuin riippumatossa ja heräsin aivan kauheaan kirkunaan ja älämölöön. Säntäsin kauhuissani sisälle, koska hetken kuulosti siltä että apinat hyökkäisivät kimppuuni, heh. Mutta ne tappelivatkin keskenään ilmeisesti jonkun toisen mökin terassille jättämistä ruoan tähteistä. Bamboohill chaletissa tosiaan sai tuntea elävänsä trooppisella saarella, kun iltaisin nukahti aaltojen kohinaan ja aamuisin heräsi viidakon ääniin. Olen vieläkin haltioissani kun muistelen mökkiämme.

ABC:n ranta ei itsessään ollut mikään hienoin näkemäni paratiisiranta. Laskuveden aikaan se oli kivikkoinen ja nousuveden aikaan melkein koko hiekkaranta peittyi mereen. Majoituksemme kohdalla leveää rantaviivaa oli eniten Batangin kylästä. Vähän matkaa kun jaksoi uida, niin pääsi myös suoraan koralleille omalta rannalta. Korallit olivat kivan värikkäitä ja niissä ui monenlaisia kaloja, mutta enemmän tykkäsin Belizen suuresta koralliriutasta.

Air Batangin kylässä oli paljon ravintolatarjontaa malesialaisesta italialaiseen ruokaan. Suurin osa ravintoloista oli muslimien pitämiä, joten alkoholia sai vain muutamasta ulkoilmabaarista. Hintataso niin ruoalle kuin alkoholille oli erittäin edullinen. Ihan lähellä Bamboohill Chaletia oli sukelluskeskus, Tioman Dive resort, joten sekin palvelu oli lähellä. ABC-ranta on reppureissaajien suosiossa. Tämä näkyi minusta pelkästään positiivisella tavalla. Paikalliset asukkaat ja reppureissaajat elivät mukavassa harmoniassa. Reppureissaajat myös takasivat, että ulkoilmabaareissa oli iltaisin kivan letkeä meno.

En voi kuin suositella ABC-rantaa ja erityisesti Bamboohill Chalettia. Kaikki toimi niin käsittämättömän hyvin. Saimme myös ilmaiset kyydit itsellemme ja rinkallemme lauttalaiturilta mökeille ja takaisin, eli kylän laitamille sijoittumista ei senkään takia kannata murehtia. Helen ja hänen poikansa olivat todella sydämellisiä ihmisiä.

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus