Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Illaksi Johor Bahruun ja aamuksi Mersingiin - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Illaksi Johor Bahruun ja aamuksi Mersingiin

Malesia, kevät 2017

Aloitimme Malesian matkamme Johor Bahrusta. Johor Bahru sijaitsee heti Singaporen rajan takana. Itseasiassa Singaporesta ei pääse maanteitse pois vierailematta Johor Bahrussa. Saavuimme Singaporeen Finnairin sinivalkoisin siivin ja lentokentällä meitä oli vastassa serkkuni tuttava, joka kyyditsi meidät Johoriin. Matka meni mukavasti eikä tullissa ollut ruuhkaa. Serkkuni käy Johor Bahrusta Singaporen puolella töissä. Vaikka matkaa on vain 20km, kuulemma työmatkoihin menee useampi tunti päivässä, koska kaikki ovat työpäivän jälkeen samaan aikaan ylittämässä rajaa. Johor Bahrusta tulikin hieman mieleen ison kaupungin vieressä oleva lähiökunta. Teiden varsien mainosten mukaan kaupungilla onkin suuria suunnitelmia rakentaa isoja talonyhtiökomplekseja heti rajan taakse.

Serkkuni perheineen asui viihtyisässä kerrostalossa, jonka sisäpihalta löytyi iso uima-allas, lasten leikkipuisto ja kuntosali. Olikin mukava päästä nauttimaan altaalle ilta-auringosta pitkän lentomatka jälkeen. Kerrostalo vaikutti kohtuullisen uudelta. Asunto oli hieno parvekkeineen ja isoine valkoisine lattialaattoineen. Yöllä heräsin aivan julmettuun meteliin. Luulin ensin, että jossain sortuu rakennus, niin kova ääni oli. Hetken aikaa kuunneltuani tajusin, että kyseessä on ukkonen. Enpä ole ennen kuullut niin kovaa jyrinää. Myöhemmin lomalla huomasin, että yöliset rajut ukonilmat olivat aika normaali ilmiö. Serkkuni perhe ei kuulemma ollut edes herännyt myräkkään, eli kaikkeen tottuu.

Aamulla nautimme serkkuni vaimon naapureiden valmistamaa aamupalaa malesialaisittain lattialla aterioiden. Talonyhtiön asukkaiden yhteishenki vaikutti hyvältä. Naapureita autettiin, ja naapuristokotiäideillä oli oma whatsup-ryhmä, johon pistetään kuvia omista askarteluista ja aterioista. Johor Bahru vaikutti nopean visiitin perusteella mukavalta ja edulliselta kaupungilta. Tosin meille tässä vaiheessa riitti kun pääsi Suomen pimeydestä aurinkoon, se teki jo elämästä paljon maistuvampaa. Vierailemassamme lähiössä ei näkynyt muita länsimaisia naisia, joten erotuin hyvin joukosta ilman päähuivia.

Seuraavana aamuna lähdimme Pasin, veljeni ja serkkuni 2-lapsisen perheen kanssa koko konkkaronkka tila-autolla kohti Mersingiä. Matka taittui muutamassa tunnissa. Mersing on monelle reppureissaajalle etappi ennen Pulau Tiomania, koska suurin osa Tiomanin lautoista lähtee Mersingistä.

Mersing vaikutti ihan mukavalta kaupungilta, käsittääkseni sieltäkin löytyy jonkun tasoisia hiekkarantoja. Pyörin hetken serkkuni vaimon kanssa kaupungin keskustassa, koska hänen täytyi ostaa pienemmälle lapselleen nokkamuki kotiin unohtuneen tilalle. Ilmeisesti Mersing on Johoria kalliimpi kaupunki, kiitos saarille pyrkivien turistien. Keskutassa myytiinkin turistikrääsää kuten feikkiaurinkolaseja, joita serkkuni vaimon mukaan saa moninkertaisesti halvemmalla Johorista.

Nämä kaupungit nähtyämme pääsimme Pulau Tiomanin lauttaan!

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus