Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Reilun kahden viikon minikiertomatka Aasiassa - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Reilun kahden viikon minikiertomatka Aasiassa

Singapore, Malesia, Indonesia, kevät 2017

Muutama viikko sitten kotiuduimme Aasian minikiertomatkalta. Matkamme kesti reilu kaksi viikkoa ja reissutahti oli välillä aika huima. Matkustuspäivät kun aina vaativat veronsa. Olen kuitenkin tyytyväinen, että kiersimme niinkin monta paikkaa. Itselleni ei jäänyt ainakaan harmittamaan, että muutamassa mestassa emme viettäneet paria päivää pitempään. Kyllä kahdessa kokonaisessa päivässä jo kaupungista saa ainakin pintapuolisen kuvan.

Pisimmän ajan vietimme Malesialaisella saarella Pulau Tiomanilla. Pulau Tiomanille siirryimmekin heti ensimmäisenä, yhden serkkuni luona Johor Bahrussa nukkumamme yön jälkeen. Saari oli kaikkea mitä olin etukäteen odottanut, eikä tuottanut pettymystä. Aivan ihanan kaunis ja uniikki saari upeine rantoineen, korkeine viidakkokukkuloineen ja kaikkine reppureissaajineenkin. Pidin tosi paljon saaren ilmapiiristä. Pulau Tiomanilla lomailimme serkkuni perheen ja veljeni kanssa. Minullekin löytyi siis lounas-, viidakkotrekkaus- ja chillausseuraa kun Pasi oli sukeltamassa.

Pienen saaren rauhallisesta elämänmenosta siirryimme Pasin kanssa hektiseen Kuala Lumpuriin, jossa parissa päivässä tsekkasimme kaupungin päänähtävyydet. Tämän jälkeen koittikin minulle henkilökohtaisesti reissun jännittävin osuus kun päätin ylittää lentopelkoni ja ennakkoluuloni matkustaen tunnin lentomatkan Air Asialla Singaporeen.

Singaporesta siirryimme muutamaksi päiväksi kaupungin rannikolla sijaitsevalle, Indonesialle kuuluvalle Batam -saarelle. Batam houkutti meitä, koska halusimme vielä pari päivää uima-altaalla relausta. Batam oli tähän tarkoitukseen erittäin paljon Singaporea edullisempi vaihtoehto etenkin majoitusten hintojen puolesta. Valitettavasti Batamilla minulle kävi pieni haaveri, ja saaresta jäikin enimmäkseen mieleen tikattavana olo paikallisessa ensiavussa, mitä en välttämättä lähtisi lämpimästi suosittelemaan muille. No, reissussa rähjääntyy!

Batamilta päästyämme pyörähdimme vielä kerran Malesian puolella, koska veljeni kihlajaisia vietettiin Johor Bahrussa. Juhlat olivat isot ja mieleenpainuva kokemus!

Viimeiset kolme päivää pyörimme Singaporessa. Saimme paikalliset oppaat näyttämään meille kaupunkivaltion parhaat palat, kun vietimme päivät Pasin vaihtoaikaisen kaverin ja tämän singaporelainen tyttöystävän kanssa.

Aika monenlaista sitä ehti kokea reilussa kahdessa viikossa, ja kaikki todellakin oli pienen reissaamisen arvoista. Matkan aikana ehdimme saapua Singaporeen yhteensä neljä kertaa, joten passin sivut täyttyivät aika mukavasti. Rajan ylitykset sujuivat joka paikassa tosi jouhevasti, eikä “korruptiorahoja” tarvinnut maksella niin kuin Karibialta jäi mieleen.

Tulen myöhemmin kertomaan tarkemmin näkemistämme mestoista.

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus