Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Airbnb on suositeltava majoittumistapa - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Airbnb on suositeltava majoittumistapa

Olemme käyttäneet parissa maassa airbnb-sovellusta ja tulemme ehdottomasti jatkossakin hyödyntämään tätä kotimajoituspalvelua. Ensimmäisen kerran kokeilimme airbnb:tä Kalifornia-Nevada -roadtripillämme. Suoraan sanottuna Los Angelesin hotellien hintataso ajoi meidät tutkimaan muita majoitusvaihtoehtoja. Yhdysvallat oli minusta myös “turvallinen” maa kokeilla kotimajoittumista ensi kertaa.

Ihka ensimmäinen airbnb-varauksemme ei mennyt kuitenkaan ihan putkeen. Varasimme jo Suomesta ensimmäisiksi päiviksi yksityisen huoneen enkelten kaupungin Venicestä. Majoittaja kuitenkin perui varauksen vain muutama päivä ennen matkaamme. Syy oli kyllä ihan ymmärrettävä: majoittajan vuokranantaja oli kieltänyt airbnb:n käytön. Käsittääkseni nykyään joissain osavaltioissa airbnb:n käyttö on kokonaan kielletty vuokra-asuntopulan takia. Varauksen peruminen käy airbnb:ssä ihan näppärästi. Maksetut rahat palautuvat välittömästi airbnb-tilillesi uudelleen käytettäväksi tai siitä halutetassasi takaisin luottokortillesi. Löysimme onneksi samaisesta kaupunginosasta uuden majoittajan. Jenkeissä airbnb:n ehdottomana hyötynä on majoittaijien paljous. Varmasti jossain on aina tilaa.

Ihana Venice

Itse majoittumiset ovat olleet meille aina hyvä kokemus. Jenkeissä varasimme hintatason takia aina yksityisen huoneen. Koko asunto olisi maksanut kahdelle aivan liikaa. Joissain huoneissamme oli oma kylpyhuone, toisissa taas jaoimme vessan emäntämme/isäntämme kanssa. Ensin minusta tuntui oudolta ajatus pyöriä ventovieraan ihmisen nurkissa. Hetkessä kuitenkin asetelmaan tottui.

Suurin hyöty Airbnb:ssä minusta onkin se, että pääsee seuraamaan paikallisten elämää ihan paraatipaikalta. Aamut yleensä alkoivatkin niin, että juteltiin kahvipöydässä majoittajan kanssa päivän polttavista aiheista. Yhdysvaltain vierailulla vuosi sitten saimmekin kuulla monen kalifornialaisen mielipiteen Trumpin presidenttiehdokkuudesta ja Obaman health caresta. Yhdessä majoituspaikassa ihana rouvashenkilö tarjosi meille valtavan ja perinteisen jenkkiaamiaisen mansikoilla ja maissileivällä. Toisessa majapaikassa taas vietimme yön opiskelijapariskunnan viihtyisässä omakotitalossa naurettavan edulliseen hintaan. Viimeinen majoituksemme oli taas upeassa espanjalaiskartanossa, jossa aviomies kulki puku päällä ja vaimo avokkaat jalassa. Pääsimme siis näkemään monen eri tyyppisen yhdysvaltain kansalaisen elämää.


Belizessä varasimme niin ikään airbnb:n kautta majoituksen. Vierailemallamme Caye Caulkerin saarella ei virallisen hotellitason majoitusta tainnut ollakaan, joten airbnb oli aika luonnollinen vaihtoehto. Tälläkään kertaa majoittaja ei pettänyt. Ilman airbnb:tä tuskin olisimme saaneet parillakympillä omaa idyllistä mökkiä uniikin ravintolan sisäpihalta ja yksityistä laituria Karibian merelle.

Yksityisen huoneen ottaessa saa myös majoittajalta kivasti vinkkejä paikallisten suosimista kahviloista, ravintoloista ja muista mestoista, minne ei välttämättä pelkän tripadvisorin perusteella osaisi mennä. Siksikin airbnb on tosi jeppis palvelu. Melkein joka majoituspaikassamme on ollut kotieläimiä, mikä minusta on myös aivan supersiistiä. Parhaiten on jäänyt mieleen yhdysvaltalaisrouvan pienen pieni chihauhau, joka oli aamupalan aikana raahannut Pasin conversen sohvan päälle. Kaikille tietenkään eläimet eivät olet sydäntä lähellä. Onneksi majoittajat kertovat asuntojen esittelyissä avoimesti mahdollisista lemmikeistä.

L.A. dog

Meidän oma laituri -kiitos airbnb!

Airbnb:tä tulemme varmasti käyttämään jatkossakin. Seuraavan kerran ainakin Malesian kierroksella Kuala Lumpurissa, jossa edullisia airbnb-huoneita löytyy ihan pilvin pimein. Luultavasti myös tulevilla Euroopan matkoilla tsekkaamme airbnb:n tarjonnan.

Loppuun vielä airbnb:n plussat ja miinukset omasta näkökulmastani

PLUSSAT
+ Mahtava keino tutustua paikallisten elämäntapaan
+ Lisää majoitustarjontaa paikkoihin jossa huonosti tai hinnakkaasti hotelleja
+ Lemmikkieläimet, jotka vähentävät ikävää omia koiria kohtaan
+ Uniikkeja majoituspaikkoja
+ Majoittajien antamat vinkit kohdekaupungista
+ Sovelluksessa voi lukea muiden vierailijoiden arviot majoittajasta, joten sikaa säkissä ei tarvitse ottaa

MIINUKSET
– Hintataso: airbnb:n suosion myötä huoneiden ja asuntojen hinnat ovat kallistuneet
– Peruutussysteemi: majoittaja voikin perua majoituksesi ilman merkittävää syytä. Rahat toki palautetaan.
– Yksityisyys: Yhteinen asunto ja vessa itselleni menetteli jonkin aikaa, mutta välillä teki kyllä mieli päästä hotelliin ihan kahden kesken
– “Ylimääräinen säätö”: varausta tehdessä on kohteliasta esitellä itsensä muutamalla sanalla. Lisäksi pitää sopia kellonajoista milloin saavutaan jne. Tällaista viestittelyä ei tarvitse hotellihuonetta varatessa.

Mukavia majoitushetkiä kaikille niin vannoutuneille airbnb-käyttäjille kuin enemmän hotelleja ja hostelleja arvostaville!

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

2 Kommentit

 • Vastaa Susannastravels 31.3.2017 23:38

  Hyvä että sait rahat takaisin tuossa tapauksessa, aina se ei kuitenkaan onnistu jos tulee huijatuksi niin ettei koko asuntoa ole olemassa tai jos omistaja huijaa ja päättää pitää rahat. Minulle meinannut käydä niin monta kertaa, myös muilla sivuilla. Yhden kerran jäin jouluna ulos ja menin hotelliin, kun toisen sivun kautta maksettu loma-asunnon omistaja sulki puhelimen eikä ollutkaan tavoitettavissa. Hän valehteli ylläpidolle että minä en ollut tavoitettavissa tai halukas tulemaan, huh. Niin tuollaistakin voi käydä ja siksi kannattaa olla varalla tiedossa myös hotelli johon pääsee, jos omistaja vaihtaisi mieltään kesken kaiken. Nyt vuokrasin toisen sivun kautta loma-asunnon jonka piti olla uusi kun kehuttukin oli. Totuus oli ummehtunut homeasunto, josta sai oireita ja ovella häiriköitiin. Ilmeisesti kehuvat palautteen antajat olivat omistajan tuttuja, kun kyseessä piti olla täysin uusi, siisti ja rauhallinen asunto. Homelidays sivulta on kuitenkin kaksi hyvääkin kokemusta: Sisilian loma-asunto jossa oli kaksi parveketta, toiselta näköala sivukujalle jossa oli lastentarha (kerhotila) ja toisesta näköala aurinkoiselle rantakadulle jossa myös paikalliset viettivät aikaa. Toinen asunto löytyi Terracinassa ja sijaitsi vuorella, josta oli huikea näköala puutarhaan, palmuille ja merelle. Omistaja oli niin ystävällinen että haki juna-asemalta eri paikkakunnalta asunnolle

  • Vastaa marikasillanpaa 1.4.2017 20:59

   Kiitos viestistä ja omien kokemusten kertomisesta! Airbnb:ssä on tosiaan kätevä tuo rahojen palautus. Asunnon haltija saa maksetut rahat vasta 24h vierailijan sisäänkirjautumisen jälkeen. Ikävää tietenkin on juuri tuo vaihtoehtoisen majoituksen etsiminen.
   Varmaan kun paljon käyttää loma-asuntopalveluita välillä väkisin tulee huonoja kokemuksia.

  Jätä vastaus