Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Riu Tequilassa ruoan ja juoman ystävä viihtyy - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Riu Tequilassa ruoan ja juoman ystävä viihtyy

Meksiko 12/2016

Olimme varanneet Tuin kautta viikoksi all inclusive -hotellin Playa Del Carmenista. Olemme pakettimatkailussa ja varsinkin all inclusive -matkailussa ihan aloittelijoita. Kokemusta on vuoden takaa kaksi viikkoa all inclusive -elämää häämatkalla Kuubassa. Meillä Riu Tequila ylitti ihan kaikki odotukset.

Vuosi sitten Kuubassa olimme kaikesta hotellin “ilmaisesta” tarjoilusta haltioissamme, mutta nyt kun näimme Riu Tequilan ylitsevuotavat buffet-pöydät ja kaikki erilaiset drinkkibaarit, tajusimme että Tjäreborgin Kuuban hotellin all inclusive -tarjonta oli aivan lasten kengissä. Toki varmasti löytyy vielä suureellisempiakin hotelleja, Karibian upeiden risteilyalusten tarjoiluista puhumattakaan, mutta meille Riu Tequilan all inclusive oli jo kymmenen pisteen luokkaa.

All inclusive -sopimukseen kuului siis kaikki ruoat aamupalasta illalliseen välipalanaposteluineen ja kaikkine juomineen. Jo hotellihuoneessamme oli monen rommipullon baarikaappitarjonta, jota täytettiin kahden päivän välein. Hotellissa oli monia baaritiskejä allasbaareista yökerhoon, joissa kaikissa tehtiin aivan ihania ja maistuvia drinkkejä. Oma ehdoton suosikkini oli mangodaquiri. Aamupala-, lounas- ja illallisbuffet olivat kaikki aivan huikeita. Ruokatiskejä oli joka lähtöön, joka päivä olisi pystynyt syömään eri ruokaa, niin paljon tarjontaa oli. Jälkiruokapöytäkin tuntui jatkuvan loputtomiin, ja joka illallisella oli erilainen jälkkäritarjonta. Melkein tuli paha mieli kun kaikkea ei todellakaan voinut maistaa ellei olisi halunnut tulla parikymmentä kiloa lihavampana takaisin Suomeen. Lounasta pystyi syömään kolmessa eri buffet-paikassa. Lempi lounaspaikkamme oli kuitenkin uima-altaan luona, jossa grillattiin pihvejä ja pystyi kokoamaan mm. oman hampurilaisen tai tortillan. Illallisbuffetin lisäksi pystyi käymään kolmessa eri ala carte -ravintolassa.

Aamupalamehut tehtiin tuoreista hedelmistä

Palanen jälkkäripöydästä

Herkullisen ruoan ja maistuvien drinkkien lisäksi myös hotellin puitteet olivat kohdallaan. Kahden hengen huoneemme oli tosi tilava ja siinä oli parveke. Myös kylpyhuone oli valtava eikä saniteettitiloissa ollut mitään moitittavaa. Tosin viikon budjettimatkailun jälkeen olimme jo tyytyväisiä että suihkussa riittää paine ja saa jopa lämmintä vettäkin. Itse hotellialue oli melko suuri, huoneet sijaitsivat kaksikerroksisissa luhtitaloissa, joita oli ripoteltu ympäri aluetta. Uima-allas oli iso ja keskeisellä paikalla. Rantaan hotelliltamme oli jonkin matkaa, sinne kuljettiin toisen RIU-ketjuun kuuluvan hotellin, RIU Yukatanin, ulkokäytävän läpi. Laiskemmille turisteille non-stoppina rantaan ajoi myös golf-kärrybussi. Myönnettäköön, että kerran mekin sellaisen kyytiin hyppäsimme. RIU Tequilan asiakkaat saivat drinkkejä myös Yukatanin baaritiskeiltä ja lounastakin olisi voinut tässä rannan vieressä olevassa hotellissa syödä.

Käytävä meren rantaan

Kävimme viikon aikana kahdessa ala carte -ravintolassa. Ilmeisesti ravintoloissa olisi voinut käydä useastikin, vaikka joka ilta, koska emme huomanneet että näissä vierailuja olisi kovin tarkasti seurattu. Iltaisin lounasmestamme toimi pihviravintolana. Menussa oli jos jonkinlaisia pihvivaihtoehtoja, ja pidimme kovasti illallisesta. Toinen ala carte -ravintola toimi Riu Yukatanin puolella. Siellä menusta löytyi meksikolaista ruokaa, joka oli mielestäni aika samanlaista kuin illallisbuffetissakin. Ravintola oli kuitenkin kivaa vaihtelua noutopöytäruokailuihin. Lisäksi ravintolassa tarjoiltiin herkullisia tequila boom boom -shotteja hienon performanssin kera. Kolmannessa ala carte -paikassa olisi tarjoiltu aasialaista ruokaa, mutta siellä emme ehtineet vierailla. Ala carte -ravintoloihin oli kerrottu tarkka dress code, ja pidinkin huolen että menen ravintolaan polvet ja olkapäät peitettyinä, vähän tyylikkäämmissä vaatteissa. Tämä oli kuitenkin ihan turhaa, koska suurin osa asiakkaista tuli mestoille samoissa hellereleissä, missä viihtyivät rannallakin.

Kaiken kaikkiaan olimme todella tyytyväisiä Riu Tequilan puitteisiin sekä ruoka- ja juomatarjontaan. Voin lämpimästä suositella Tequilaa all inclusive -hotelliksi sellaisille, jotka eivät suuria turistimassoja ja hotellikomplekseja säikähdä.

 

 

 

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus