Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Caye Caulkerilla ei voi kuin ottaa rennosti - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Caye Caulkerilla ei voi kuin ottaa rennosti

Belize 12/2016

img_1808

Mitä sitten Caye Caulkerilla voi tehdä? Eniten saaren aktiviteettitarjonnassa on panostettu erilaisiin snorklaus- ja sukellusretkiin. Viime postauksessa kerroinkin meidän upeasta päivästämme maailman toiseksi suurimmalla koralliriutalla ihan täyden kympin matkanjärjestäjän, Raggamuffin Tourin junailemana. Saaren pääkatu oli pullollaan muitakin snorklausretkien järjestäjiä, ja varmasti kaikki ovat yhtä päteviä. Myös manaatti-retkiä mainostettiin, mutta käsittääkseni ainakaan joulun tienoo ei ole otollisinta manaattien bongailuaikaa.

Näiden merelle suuntautuvien retkien lisäksi ei muuta tarjontaa paljon ollutkaan. Toki saarelta olisi päässyt Belizen mantereelle, Belize cityyn ja sitä kautta erilaisille viidakkoretkille. Itse saarella ei taas erilaista ohjelmaa juuri ollut. Myös yöelämä oli rauhallista enkä edes tiedä oliko koko Caye Caulkerilla kunnollisia yökerhoja. Eli saarella todella sai ja piti vain rentoutua. Eikä me tänne suorittamaan tultukaan.

img_1540 img_1840

Meidän päivämme snorklausretkeä lukuunottamatta kuluivatkin rennosti kylällä kävellessä ja omalla laiturilla makoillessa. Saarella oli pari pientä hiekkarantaa, jolla toisella kävimme vähän aikaa ottamassa aurinkoa. Muuten veden äärelle yleensä pääsi lukuisia laitureita myöten.Yhdellä kävelyretkellä ohitimme saaren virallisen lentokentän. Kun aiemmin selvittelimme Caye Caulkerille matkustamista, oli meillä yhtenä vaihtoehtona lentäminen. Onneksi emme tätä ratkaisua valinneet, koska minun lentopelko yhdistettynä pikkuruiseen kiitorataan ei olisi ollut kovin hyvä idea. Kiitoradalla ei ollut mitään valoja, sen asfaltista en ollut kovin vakuuttunut ja lisäksi kävelytie kulki melkein kiitoradan halki. Ei olisi ollut ihan minun juttu!

Yhtenä päivänä lainasimme mökkimme pihasta löytyvää leveää surffilautaa ja pääsin kokeilemaan elämäni ensimmäistä kertaa suppailua. Oli muuten tosi siistiä hitaasti meloa tyynellä Karibian merellä ja ihailla kirkkaassa vedessä uivia kaloja. Näin mm. yhden meritähden! Tosin pitkään en uskaltanut suppailla, koska olin varma että veden yllä lilluessani kärähtäisin kuumassa auringossa spf 50-aurinkovoiteesta huolimatta. Airbnb-hostiltamme olisi voinut myös vuokrata kanootteja, mutta jätimme yhteismelomisen väliin.

img_1791 img_1831Hintatasoltaan Caya Caulker oli ainakin Meksikon mannerta kalliimpi. Ravintolatarjontaa oli jonkun verran, mutta kovaa kilpailua ei saarella varmastikaan ollut. Yhtenä iltana menimme Tripadvisorin suosittelemana Il Pellicano -nimiseen italialaista ruokaa tarjoavaan ravintolaan. Ravintola oli puitteiltaan hieno ja tasokkaan tuntuinen, ja hinnatkin olivat tottatosiaan sen mukaiset. Pulitimme aika normaalitasoisista pizzoista noin 12€/kpl. Okei, ei tuo hinta täällä kotisuomessa enää niin kovalta kuulosta, mutta matkalla se tuntui aika kohtuuttomalta. Useasti söimmekin paikallisten suosimaa katuruokaa, joita sai edullisesti ja annoskoot olivat valtavat. Drinksuilla käynti oli myös aika kallista, joten useimmiten ostimmekin paikallisista “supermarketeista” (=pienen pienistä ruokakaupoista) mietoja alkoholeja ja pieniä rommipulloja. Pääsin Caye Caulkerilla nauttimaan pitkästä aikaa myös maailman parhaasta juomasta, Smirnoff icen green applesta.

img_1511

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus