Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Kaksi viikkoa Väli-Amerikassa - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Kaksi viikkoa Väli-Amerikassa

Meksiko ja Belize 12/2016

Kotiuiduimme viikko sitten Väli-Amerikan lomaltamme. Matka meni todella hyvin ja olimme tyytyväisiä. En osaa edes keksiä mitään, minkä olisi voinut tehdä toisin. Keli oli mitä parhain, maisemat ja rannat upeita sekä ihmiset ystävällisiä. Lennot sujuivat orastavaan lentopelkooni nähden hyvin. Olimme ostaneet Tuilta suorat tilauslennot. Tämä nopeutti matkantekoa, kun ei tarvinnut odotella vaihtokentällä. Koneiden jalkatila ja viihdejärjestelmä oli ihan kelvollinen, parempiakin on nähty. Kaikki juomatarjoilu jälkiruokakahvia lukuunottamatta oli koneessa maksullista.

Lomastamme ensimmäiset kolme yötä vietimme Tulumissa keskustan lähellä sijainneessa hostellissa. Tulumissa päivät kuluivat nopeasti rannalla, cenoteilla ja maya-raunioilla ihmetellessä. Seuraavaksi matkasimme Belizen puolelle Caye Caulker -nimiselle saarelle. Matkanteko kesti aamusta alkuiltaan, mutta oli todellakin vaivan arvoinen. Saari oli todella ihana. Olen onnellinen, että pääsimme näkemään ja kokemaan Caye Caulkerin ainutlaatuisen tunnelman. Vietimme saarella airbnb:n kautta varatussa mökissä neljä yötä. Tämän jälkeen reissasimme takaisin Meksikoon ja jenkkituristien täyttämään Playa Del Carmeniin. Lomaillimme viikon Playacar-alueen all inclusive -hotellissa.
img_1150img_1155img_1169img_1226

Lomamme oli siis jaettu aika räikeästi kahteen osaan, ensimmäinen viikko meni omatoimisesti rinkkojen kanssa matkatessa mahdollisimman paljon penniä venyttäen. Viimeisellä viikolla ei tosin tarvinnut stressata rahasta tai mistään muustakaan kun nautimme Riu-ketjun hotellin yltäkylläisestä elämästä. Ensimmäisellä viikolla tuli pyörittyä monissa paikoissa ja nähtyä vaikka mitä. Toisella viikolla emme paljon laajalta hotellialueelta poistuneet, vaan nautimme rennosta elämästä aurinkovarjon tai palmun alla ilman mitään kiireitä. Mitä nyt Pasi kävi muutamana päivänä sukeltamassa ja minä hotellin kuntosalilla. Tällainen lomailu sopi meille kummallekkin aika täydellisesti.

Mitä matkakohteista voi kommentoida, molemmat maat olivat aivan loistavia mestoja. Toki koimme Meksikosta ja varsinkin Belizestä aivan pintaraapaisun, eikä all inclusive -viikolla enää oikeaa Meksikoa nähnytkään. Eniten Meksikossa pidin Tulumista, joka vastasi aika hyvin ennakkomielikuvaani paikasta. Ranta oli kaunis ja keskusta ihanan hippimäinen. Myös Caye Caulker oli juuri niin omalaatuinen ja uniikki paikka, kuin mitä netin (kohtuullisen vähäinen) tieto antaa ymmärtää.

img_1279 img_1308 img_1438 img_1548

Hintataso oli kohtuullinen. Tulumissa keskustassa söi paikallisten suosimissa ravintoloissa ison annoksen ah niin maistuvaa meksikolaista ruokaa 5 eurolla. Drinkkejä irtosi baarista alle kahdella eurolla. Rannalla oli paljon kalliimpaa, koska siellä olivat kaikki hotellit. Caye Caulkerilla hinnat nousivat vähän, mutta se kertoo vain saaren hinnoista, mantereella olisi varmasti ollut superedullista. Missään tapauksessa saaren hintataso ei ollut vielä lähelläkään Suomen hintoja. Play Del Carmenissa kansainvälisten ravintola- ja vaateketjujen hinnat olivat Yhdysvaltojen tasolla ja dollari kävikin maksuvälineeksi varmaan kaikkialla. Play Del Carmenin turistikeskittymässä meidän ei onneksi tarvinnut enää lompakkoa avata.

Matkamme jälkeen monet ovat kyselleet, mitä ikäviä tilanteita sattui ja mitä varastettiin. En tiedä onko ihmisillä jotenkin huono kuva Meksikosta. Jukatanin niemimaalla ainakin oltiin aika kaukana maan huumesodista ja korruptuneisuudesta. Meiltä ei varastettu mitään emmekä missään vaiheessa joutuneet tilanteeseen, jossa olisimme tunteneet turvallisuutemme olleen uhattuna. Minusta meksikolaiset ihmiset olivat hyväntuulisia ja mukavia. Tulumissa tosin välillä vastaamme tuli kielimuuri, kun emme kummatkaan puhu emmekä ymmärrä espanjaa. Itse olin kyllä vain tyytyväinen, että kerrankin kommunikointi oli haastavaa muunkin kuin oman englannin kielen taitamattomuuteni takia. Turisitialueilla taas kaikki puhuivat englantia ja Belizessä englanti onkin maan virallinen kieli.

Kaiken kaikkiaan olin todella tyytyväinen matkastamme ja voin helposti suositella Meksikoa mukavaa rantalomaa hakeville ihmisille.

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

4 Kommentit

 • Vastaa Susanna 29.12.2016 20:16

  Matka kuulostaa kyllä tosi onnistuneelta ja ihania kuvia! 🙂

 • Vastaa Sade 4.3.2017 10:29

  Ihana paikka! Olemme itsekin sinne lähdössä. Mahatautia ette ilmeisesti saaneet, siitä monet pelottelevat 🙂 ?

  • Vastaa marikasillanpaa 4.3.2017 10:35

   Meille ei kummallekaan mahatauti iskenyt vaikka aika uskaliaastikin syötiin streetfood-annoksia ja kokeiltiin pieniä ravintoloita. Meksikolainen ruoka on niiin hyvää! Ihanaa matkaa, varmasti nautitte! 🙂

  Jätä vastaus