Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Nähtävää Gambiassa - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Nähtävää Gambiassa

Gambia 01/2014

Ehdimme viikon aikana pyöriä aika monella suunnalla Gambiassa. Erilaisia retkiä tarjosivat matkatoimistojen ja hotellien lisäksi melkein kaikki paikalliset kansalaiset, jotka parveilivat hotellin lähellä. Hinnoissa oli paljon eroja. Varmaan sanomattakin selvää, että kansainvälisten matkatoimistojen retket olivat kalleimpia. Yhtenä päivänä kuitenkin päätimme lähteä Tjäreborgin retkelle jokiristeilylle. Yllättäen retkellä ei ollut muita suomalaisia ja henkilökunta oli muista pohjoismaista. Retki oli oikein leppoinen. Risteilylaivan yläkansi oli päällystetty patjoilla, joilla sai istuskella samalla kun nautiskeli auringosta ja tarjoiltavasta skumpasta. Joki, jota pitkin seilasimme, kulkee koko Gambian läpi Senegaliin ja Guineaan asti. Joki muuttuu suolavedestä makeaan ja sen varrella on mahdollisuus nähdä virtahepoja. Me tosin emme nähneet mangrovepuiden ja värikkäiden lintujen lisäksi mitään mainittavaa. Pysähdyimme välissä särkälle, jossa sai jaloitella ja käydä uimassa. Retki oli kaikenkaikkiaan rentouttava ja tosi mukavasti järjestetty.

wp_20140115_004wp_20140115_048

wp_20140115_042 wp_20140115_100

Omatoimisesti kävimme Bijilo-nimisessä kansallispuistossa. Puistoon pääsi kävelemään rannalta ja siellä haahuilu oli ilmaista. Puisto oli matalaa viidakon tapaista metsää, jossa oli aivan käsittämättömän paljon apinoita! Puistoon mennessä oli isot kyltit, joissa apinoiden syöttäminen ehdottomasti kiellettiin. Heti kylttien jälkeen oli kasa paikallisia kavereita myymässä pähkinöitä apinoiden syöttämistä varten.. Olihan meidänkin pakko sitten pähkinöitä ostaa ja kaveerata apinoiden kanssa. Olivat kyllä erittäin ihmisiin tottuneita ja veivät pähkinät kädestä jos vähän käänsi päätään.

Hotellimme edustalla mainostettiin retkiä paikalliseen eläintarhaan. Päätimme pyytää sinne kyydin meidän uskolliselta Paradise Beachin kuskiltamme Uncle Badgielta. Kyllä Badgie oli varmaan hämmästynyt kun soitimme tälle hotellimme respasta ja pyysimme tulla hakemaan. Kyllä niistä paikallisten jakelemista käyntikortesta on näemmä hyötyä! Otimme Badgien mukaan myös puistoon “oppaaksi”. Olimme huomanneet, että kun kulkee paikallisen kaverin kanssa mestoilla, ei tarvitse olla koko ajan kieltäytymässä muiden tuputtamista opaspalveluista. Eläintarha oli kohtuullisen kynynen ja näin jälkikäteen ajateltuna eläinten elinolot eivät varmastikaan olleet parhaat mahdolliset niin kuin eivät yleensäkään eläintarhoissa. Eläintarhassa oli isoja apinahäkkejä, joitakin lintuja sekä ponin kokoisia hyeenoita. En tiedä mitä alalajia hyeenat edustivat, mutta olivat paljon isompia kuin mitä olin kuvitellut. En ollut myöskään kovin vakuuttunut ihmisten ja hyeenoiden välisen aitauksen pitävyydestä. Puistossa oli paljon myös vapaita apinoita ryöväämässä pähkinöitä sekä isompia, villimpiä apinoita, jotka pitivät aika massiivista ääntä puiden latvoissa.

wp_20140111_056 wp_20140116_046 wp_20140116_018 wp_20140116_037

Apina koitti omia Badgien rannekorut

 Kävimme omatoimisesti myös katsomassa Gambian “vanhinta krokotiilia”. Näin ainakin paikalliset krokoa mainostivat. En enää muista miten vanha kroko sitten oli ja oliko sillä muitakin suurellisia titteileitä kuin tuo ikä. Krokotiili asusti jossain paikallisessa krokotiilin suojelumestassa. Joku kyynikko voisi väittää että krokotiilin suojelun ja hoitamisen lisäksi puiston tavoite on rahastaa turisteja. Uskoisin kuitenkin että krokotiileilla oli puistossa hyvät oltavat, niillä oli tosi isot ja melko vapaamuotoiset elintilat. Ilmeisesti niitä myös syötetään kiitettävästi kun yhteen krokotiilin sai koskeakin eikä se tainnut olla nälkäinen kun ei meitä syönyt. Puistoon oli ilmainen sisäänpääsy, mutta kyllä siellä sisällä tultiin heti pyytämään lahjoitusta krokotiilien hyväksi.

Kaiken kaikkiaan ehdimme nähdä Gambiassa yhtä sun toista nähtävää. Tosin viikossa ehti helposti kiertää kaikki nuo mainitsemani kohteet, minkä lisäksi jäi vielä ruhtinaalisesti aikaa rannalla ja altaalla makoiluun. Eli ehkä kahden viikon lomalla olisi pitänyt lähteä vielä kauemmaksi, kentien naapurimaahan Senegaliin mikäli olisi halunnut nähdä vielä enemmän.

wp_20140112_046 img_3002 wp_20140112_052

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus