Pallontallaajat.net
Valikko

Rinkkaa mä metsästän

Pakkaaminen reppureissulle 

Seuraava matkamme tulee ainakin osittain sisältämään pienimuotoista reppureissausta. Emme siis ole mitenkään vaeltamassa matkatavaroiden kanssa pitkiä matkoja, mutta joka tapauksessa siirrymme paikasta toiseen busseilla ja lautoilla, jolloin ison matkalaukun kanssa voisi mennä hermot.
Siksipä aloin metsästämään itselleni täydellistä rinkkaa. No täydellisyyteen ei varmasti edes voinut päästä kun kriteereitä oli aika monta. Nopeasti huomasin, että joku kriteeri sulki toisen ominaisuuden pois.
Tavoittelin rinkkaa, joka on
– edullinen (budjetti rinkalle oli 200€)
– noin 60 litrainen
– etupuolelta isosti avattava (matkalaukkutyyliin)
– kevyt
– paljon taskuja sisältävä
Nopealla tutkailulla huomasin, että edestä avattavat rinkat olivat heti painavampia kuin perinteiset vaellusrinkat. Mikäli olisi lyönyt pari satkua lisää budjettiin, olisi varmaan löytynytkin molemmat ominaisuudet omaava reppu. Pidin edestä avattavuutta tässä kohdassa tärkeämpänä ja mieleisempänä ominaisuutena, joten päätin olla valmis kantamaan pikkuisen raskaampaa taakkaa. Saa nähdä kiroanko joskus tätä päätöstä.

Kävin pari kertaa Jyväskylän Partioaitassa testailemassa rinkkoja ja kuuntelemassa ammattitaitoisen myyjän konsultointia. Hänen mukaansa esimerkiksi minulle ei pienimmän koon rinkat käyneetkään, koska lyhyehköstä koostani huolimatta selkäni on kai aika pitkä. Toisella sovituskerralla ostin Partioaitasta käteävän pieneen kokoon taittuvan ja nopeasti kuivuvan matkapyyhkeen, koska olisi hävettänyt taas lähteä tyhjin käsin pois. Partioaitan rinkkavalikoimasta erityisesti mieleen jäi Ospreyn rinkat, jotka varsinkin ulkonäöltään olivat minusta tyylikkäitä ja trendikkäitä. Ostotapahtuma jäi kuitenkin tekemättä, kun vain yksi naisten malli oli täysin edestä avattava ja tämä oli tietenkin tyyrein kappale (260€). Fjällrävenin rinkoista en innostunut eivätkä ne olisi budjettiin sopinutkaan.

Harmikseni Partioaitassa ei ollut Deuterin rinkkoja testattavaksi. Olin kuullut niistä paljon hyvää, ja Pasikin on ollut Deuterin rinkkaansa tyytyväinen. Deuter valmistaa ihan rehelliseen matkailuun tarkoitettuja rinkkoja (niin toki Ospreykin, mutta sen matkailurinkat eivät kuvien perusteella oikein iskeneet minuun). No matkailuuhan tuleva rinkkani oli tarkoitettu, joten päädyin Deuter Quantum 60 + 10 -malliin. Tämä oli sopivasti Scandinavian Outdoorilla tarjouksessa (189€), joten päätin testaamatta ostaa sian säkissä.

Jo parin päivän päästä rinkka saapui Siwaan (eikä tullut edes postikuluja) ja ensitestauksilla olen kyllä erittäin tyytyväinen. Rinkassa on paljon taskuja ja se aukeaa isosti edestä. Lisäksi rinkan mukana tuli siihen kiinnitettävä reppu, joten erikseen ei tarvitse pakata päiväreppua matkalle. Saman repun voi myös lennon ajaksi ottaa käsimatkatavaroihin ja kohteessa taas kiinnittää rinkkaan (toki tällöin mitään painavaa repussa ei kannata säilyttää kun on niin kaukana selästä). Reppua ei ole pakko pitää rinkassa kiinni, eli jos se ei miellytä, senkus jättää kotiin. Rinkan mukana tuli myös pussi, johon sen voi pakata ruumaan menon ajaksi. Tällä hetkellä rinkka tuntuu erittäin onnistuneelta ostokselta, mutta joulukuussa nähdään miten reppureissuilu Deuterin kanssa toimii.

Samaan syssyyn ostin myös pari pakkauspussia, joihin on kätevä pakata esimerkiksi vaatteita. Ostin 3l Deuterin drybackin ja 4l Sea to Summitin Dry Sackin. Molemmat näistä ovat erittäin kevyitä ja liukkaan materiaalinsa takia varmasti helposti rinkasta kaivettavia. Näistä Sea to Summit vaikuttaa Deuterin pussia kätevämmältä kun on pohjasta muotoiltu pyöreäksi.

Koiriakin kiinnosti rinkka
Kyllähän rinkka miellyttävältä tyhjänä tuntui!Kyllähän rinkka miellyttävältä tyhjänä tuntui!

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus