Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Barcelonan nähtävyydet - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Barcelonan nähtävyydet

Barcelona 09/2016

Barcelonassa on varmaan paljon hienoja paikkoja ja vaikka minkälaista nähtävää. Meidän minilomamme kuitenkin keskittyi enemmän altaalla ja rannalla relailuun sekä pienimuotoiseen tissutteluun. Enemmän odotinkin Barcelonan shoppailumahdollisuuksia kuin nähtävyyksiä.

Nähtävyyksissä keskityimme melkeimpä vain Gaudin luomuksiin. Park Güell oli yksi paikka, jota kaverimme olivat suositelleet. Sinne suuntamisimmekin heti ensimmäisenä päivänä. Puistoon oli hotellilta muutaman kilometrin kävelymatka. Reitin varrella oli kätevästi myös Sagrada Familia. Näkipä samalla tämän toista sataa vuotta jatkuneen rakennusurakankin. Park Guell sijaitsi jonkun tasoisen kukkulan päällä. Loppumatka puistoon olikin jo kohtuu hapottava, kun lämpötilakin oli noussut jo yli 30 asteeseen. Puiston maksullinen alue (mosaiikkinen paviljonki) oli juuri se, jossa suunnilleen ainoana paikkana Barcelonassa olin etukäteen suunnitellut vierailevani. Eli ei auttanut kuin lähteä lipun ostoon. Alueelle pääsy maksoi 8€/hlö. No on sitä joskus enemmänkin tullut turistimestoista maksettua. Vinkkinä sanottakoon, että alueelle olisi kannattanut ostaa liput heti puistoon tullessa. Mestoille nimittäin pääsee puolen tunnin välein 400 henkilöä kerrallaan. Tässä vaiheessa päivää seuraavat kaksi puolituntista oli jo myyty loppuun, eli jouduimme lipun oston jälkeen hengailemaan puolitoistatuntia puiston ilmaisella alueella. Onneksi aika meni joutuisasti maisemia ihaillessa ja jäätelöä syödessä.

Kun vihdoin kello löi klo 12.30 säntäsimme muiden turistien mukana paviljonkialueelle. No nyt on montakymmentä kuvaa mun naamasta ja mosaaiikkilaatoista! Kuvaustuokion jälkeen katsoimme melko nopeasti läpi muut maksullisen alueen paikat (muutama talo ja pylväshalli). Kyllä paikka oli sen verran komea, että minusta ei mennyt odottelu ja 8€ hukkaan. Olin tyytyväinen

Näiden Gaudin kohteiden lisäksi pyörähdimme myös Casa Batllon edustalla, kun kohde oli kätevästi La Ramblan vieressä. Kävelimme myös Montjuicille yksi ilta, mutta emme oikein äkkiseltään löytäneet reittiä kukkulan päälle, emmekä edes niitä kaapelivaunuja, joten ne maisemat jäivät näkemättä. Suihkulähdeshowkin olisi alkanut vasta muutamien tuntien päästä, joten skippasimme sen. Ehkä Dubain Fountainin ja Las Vegasin Bellagion suihkulähde-esitykset jo riittävät. Vai monta vesielämystä ihminen elämänsä aikana tarvitsee.

Yhdeksi nähtävyydeksi tai ainakin pakolliseksi vierailukohteeksi laskisin myös Barcelonan rannan. Ihan keskustan lähettyviltä pääsi hiekkarannalle ja pulikoimaan lämpöiseen Välimereen. Rannan edustalla kulki mukava leveä kevytväylä, jonka varrella oli ihanasti sisustettuja ravintoloita. Alueen habituksesta tulikin vähän mieleen Los Angelesin rantakeskittymät. Tykkään! Siinä taisikin olla kaikki nähtävyydet, jotka näimme. Toivottavasti emme missanneet mitään älytöntä.

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus