Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Ummikon vinkit Roomaan - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Ummikon vinkit Roomaan

Rooma 06/2016

Meidän minilomallamme koimme Roomasta varmasti vain ihan pienen pintaraapaisun. En todellakaan ole Rooma-asiantuntija, mutta listaan nyt muutamia vinkkejä, joita tällaiselle perusturistille jäi mieleen reissusta.

 • Roomaan pääsee suorilla lennoilla melko edullisesti ainakin Finnairilla ja Norwegianilla. Matkaa varatessamme lentoyhtiöiden tarjoukset olivat melko saman suuruiset. Yhtiöksi valikoitui kuitenkin Norwegian, koska sen lentoajat olivat Finnairia kätevämmät henkilöille, jotka matkustavat Keski-Suomesta. Ei tarvinnut yöllä lähteä ajamaan kohti pääkaupunkiseutua ja kotiin pääsi ihmisten aikaan.
 • Janon yllättäessa kaupungilla vettä ei kannata ostaa kiskurihinnalla kioskista. Kaupunki on täynnä vesiposteja, jossa virtaa taukoamatta puhdas juomavesi ja niissä voi täyttää pullonsa raikkaalla ja kylmällä vedellä. (Käsittääkseni tämä johtuu siitä, että aiemmin verkoston jakelupainetta ei rakennettu vesisäiliöiden varaan vaan järjestelmä perustuu jatkuvaan veden virtaukseen). Joimme koko lomamme tätä vettä eikä kummallakaan tullut mitään oireita.
Tämän täyttöpullon tarjosi Norwegian
 • Joka kuun ensimmäinen sunnuntai Rooman nähtävyydet ovat ilmaisia. Tällöin tosin ihmisiäkin on enemmän liikkeellä ja jonottamiseen saa varautua.
 • Niin kuin kaikissa kaupungeissa, ravintolat ovat sitä edullisempia mitä syrjemmäksi turistialueilta menee. Halvimmatkin ravintolat olivat minusta laadukkaita ja ruoat maistuvia!
 • Majoituspaikaksi suosittelen Terminin aluetta. Ravintolat ja majoitus ovat edullisempia kuin keskustasta. Rautatieaseman läheisyys on kätevä, kun lentokentältä tuleva junakin saapuu tähän asemalle. Termini on kai ilta-aikaan vähän pahamaineinen, mutta itse en huomannut missään vaiheessa siellä mitään epäilyttävää.
 • Niin kuin kaikissa Euroopan kaupungeissa, matkamuistokojua on joka lähtöön ja niissä pitää tinkiä. Roomassa tinkiminen tosiaan kannatti, koska äiti sai tuliaismagneetteja ja -taskupeilejä mukaan ihan pilkkahintaan.
 • Minusta parhaat näkemisen arvoiset paikat olivat ilmaisia ja niihin ei tarvinnut jonottaa: Fontana di Trevin suihkulähde ja Pantheon. Pietarin kirkko Vatikaanissa oli myös ilmainen, mutta jonoa olikin sitten taas pirusti.
 • Kivoja shoppailupaikkoja ostoskatu Via del Corson lisäksi oli minusta Terminin aseman sisään rakennettussa ostoskeskuksessa.
 • Italialaisista ruoista suosittelen ehdottomasti valkoista pizzaa (namnam) ja tottakai italalialaista jäätelöä (tuplanamnam!)
Kiivijäätelöä, oli kyllä hyvää ja raikasta!
Näyttää pliisulle, mutta oli erinomaista!

 

Viimeinen vikki: kantsii katsoa mitä on ostamasa. Ostin katukauppiaalta kahdelle eurolla aidot Rayban-kopiot, jossa olikin sitten eriväriset linssit 😀 😀
Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

4 Kommentit

 • Vastaa Aron / Ja sitten matkaan... 22.2.2017 17:29

  Kiitokset näistä vinkeistä! Kesällä käy meillä Roomaan tie. Ihan en ummikko ole ja vähän on matkaopastakin tavattu, mutta silti muiden seikkailijoiden vinkeistä on aina iloa. Oi, olisipa jo kesä!

  • Vastaa marikasillanpaa 23.2.2017 07:25

   Oi, ihanaa! Rooma on kyllä kaunis kaupunki ja kesällä onkin niin ihana tallustella sen katuja! Mukavaa matkaa 🙂

 • Vastaa jjjj 2.3.2017 13:09

  Olimme n.10 vuotta sitten heinäkuussa Roomassa. Ei ole paras mahdollinen ajankohta; kaupunki on kuuma kuin pätsi, lämpötila päivällä +35. Huhtikuun alussa on hieno sää ja iltaisinkin ilma on kuin linnunmaitoa. Oli hienoa lähteä kävelemään lämpimään iltaan kohti Colosseumia.

  • Vastaa marikasillanpaa 3.3.2017 21:43

   Totta turiset! Me oltiin mestoilla kesäkuussa ja mittari näytti joka päivä +30. Minunlainen ikuinen kesänlapsi nautti, mutta kaikille ei tuollainen helle sovi kaupunkilomalla. Etenkin nähtävyyksille jonottaessa aina ei päässyt varjoon vaan sai hikoilla. Kuitenkin mieluummin näen Rooman kesän lämmössä kuin esimerkiksi marraskuun sateissa. Varmaan tuo kevät on kaikkein buenoin matkustusajankohta.

  Jätä vastaus