Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Antiikin Rooma - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Antiikin Rooma

Rooma 06/2016

Viimeisenä kokonaisena matkapäivänä meidän oli tottakai mentävä katsomaan Rooman ehkä tunnetuimpaa maamerkkiä, Colosseumia. Metrolla pääsikin ajelemaan aivan Coloseumin viereen. Olihan tämä antiikin rakennus komea ja minusta yllättävän iso! Matkailupäiväksemme oli sattunut kuun ensimmäinen sunnuntai, jonka iloksemme kuulimme olevan sellainen, että kaikkiin Rooman nähtävyyksiin pääsee ilmaiseksi sisälle. Aika kiva säästö!

Menimme ensimmäisenä Forum Romanumille, joka oli siis erittäin laaja puistoalue täynnä antikkiisia rakennuksia / patsaita tai ainakin niiden osat, jotka ovat säilyneet tähän päivään asti. Forum Romanum oli muinaisen rooman ydinalue, eli siellä oli temppeleitä mutta myös asuinkäytössä olleita rakennuksia. Olimme ihan aamusta liikkeellä ja silloin ei ainakaan puistoon ollut yhtään jonoa, sen kun kävelimme sisälle. Kiertelimme puistossa kauan, koska nähtävää riitti. Jokaisen antiikkisen härpäkkeen edessä oli plakaatti, joka kertoi tarinan kyseisestä paikasta. Koitin suomentaa näitä äitille, mikä osoittautuikin minun kielipäälleni aivan liian haastavaksi. Luettelin sitten äitille sanoja sieltä täältä tekstiä. Ehkä kokemus Forum Romanumilla olisi ollut tyhjentävämpi jos olisi tiennyt mitä kaikkea siellä olikaan tapahtunut..

Aika iso patsas on ollut, kun tuo on tyypin jalkaterää

Seuraavaksi suuntasimme kohti Colosseumia. Sinne olikin keräääntynyt aivan järkyttävä jono. En tiedä johtuiko ilmaisesta sisäänpääsystä vai mistä, mutta huhhuh! Jossain kiersi huhu, että jono on kolmen tunnin mittainen. Päätimmekin siis skipata Colosseumin ja ihastella sitä vain ulkoapäin. Colosseumin lähellä kulki kävelykatu, joka oli minusta ihanan sympaattinen. Katu ei ollut pitkä, mutta se oli täynnä persoonallisia ravintoloita ja kahviloita, joiden terassit olivat levittäytyneet kadulle. Kävimmekin yhdessä kuppilassa juomassa muutamat.

Kävelykadun jälkeen pienen mutkan kautta pääsikin kävelemään Santa Maria in Cosmedin kirkkoon, jonka edustalla on kuuluisa Totuuden kita. Kirkkoon oli jonoa, koska ihmiset halusivat kuvauttaa itsensä sisäänmenon luona olevan kidan edustalla ja kokeilla puraiseeko se valehtelijan käden poikki. Kuvauttaminen ja kirkko olivat ilmaisia, mutta en tiedä jotuiko se vain kuun ensimmäisestä sunnuntaista vai onko näin yleensäkin. Jonossa oleva henkilökunta kuitenkin pakkomöi minulle harson, koska polveni näkyivät. Meidän takanamme oli paikallisia aivan yhtä vähissä vaatteissa, mutta heidän ei harsoa tarvinnut ostaa, eli rajoitus näemmä koski vain turisteja… No ei harso maksanut kuin 50snt ja tein siitä kotona siivousliinoja (pitäähän se koko rahan edestä!) Kuvautimme itsemme kidalla kirkon läpi. Itse kirkko oli aika pieni ja siellä tuoksui suitsukkeet. Kirkon alla oli myös jonkinlainen hautakammio, jossa taas haisi ummehtuneelle.

Illalla kävimme myös syömässä hotellimme lähellä olevassa ravintolassa The Bramblessa, jota voin kyllä suositella jos joku liikkuu tuolla päin. Ruoka oli todella hyvää ja hotellin sisäpiha tosi viihtyisä. Saimme The Bramblesta samaan hintaan pääruoat, jälkiruoat ja hitsin hyvät drinkit kuin mitä Vatikaanin edustalla olleessa kuppilassa pulitimme välipalapatongeista.

 

Santa Maria Di Cosmedinin lähellä oli kaunis ja laaja ruusupuisto

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus