Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Paavia moikkaamassa - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Paavia moikkaamassa

Rooma 06/2016: Vatikaani

Vietimme ensimmäisen kokonaisen päivämme Vatikaanissa ja sen lähistöllä.
Vatikaaniin pääsi helposti metrolla. Metropysäkillä ei tarvinnut katsoa karttaa löytääkseen määränpäähän, riitti kun seurasi vaeltavaa turistimassaa. Toden totta turisteja riitti ja kadut olivat ihan tukossa kun kuljimme kohti Vatikaania.

Ensimmäisenä pääsimme Pietarin kirkon aukiolle. Itse kirkko ei vielä ollut auki vaan menossa oli jumalanpalvelus / saarna / kuoroesitys. Suurta pappikuoroa oli kyllä hieno kuunnella. Lavalla kävi kääntymässä myös vanha, hienossa kaavussa kulkeva mies, jonka epäilimme olevan paavi alueella olevista lukuisista poliiseista ja armeijahenkilökunnasta päätellen. Paikalle oli tuotu myös valkokangas, joka kuvasi lähikuvaa miehestä. Näimme paavin naaman siis lähestulkoon livenä.

En ollut etukäteen ottanut yhtään selvää missä Vatikaanissa kannattaa vierailla ja miten liput ostaa. Äiti halusi käydä Vatikaanin museoissa. Pyörimme päämäärättömästi Pietarin kirkon aukion luona ja törmäsimme infokojuun. Ostimme tästä infokojusta liput museoihin. Olin vähän pyörällä päästäni infonaisen selityksistä, mutta hän iski tarrat rintamukseemme ja ilmoitti meidän olevan kello kymmenen ryhmässä. Jäimme epätietoisina sitten odottamaan infokojun ulkopuolelle muutamaksi minuutiksi muiden tarralla varustettujen turistien kanssa. Kymmeneltä “opas” tuli paikalle ja johdatti meidän Vatikaanin museoihin jonon ohi. Olimme siis ostaneet vahingossa jonon ohi -liput. Tämä ei ollut kuitenkaan ihan kökkö ratkaisu, koska jo siihen aikaan jono museoon oli ihan päätä huimaava, ja myöhemmin selvittelin, että maksoimme lipuista 10€ jonottavia enemmän. Ihan kohtuuhinta ajansäästöstä. Itse museo oli todella suuri ja nähtävää riitti. Voin kyllä suositella museota, vaikka yleensä niiden ystävä en liiemmin olekaan.

Museosta tultuamme kävimme Vatikaanin lähistöllä olevalla Ponte San Angelolla eli Enkelten sillalla. Silta ylittää Tiber-joen ja oli kauniin koristeellinen. Kävimme myös läheisellä Via Cola di Rienzo -ostoskadulla, jossa ei kyllä ainakaan minulle löytynyt mieleisiä kauppoja. Yhdessä kivassa jäätelökahvilassa tosin kävimme, ja kyllähän italialaiset jäätelöt ovat aika huikean hyviä!

 

Ostoskadulta kävelimme takaisin Vatikaaniin aikeenamme mennä Pietarinkirkkoon. No, parilla muullakin näytti olevan samat suunnitelmat. Kirkkoon oli aivan mahdottomat jonot. Kyllä meinasi jonottaessa usko loppua vaikka Vatikaanissa oltiinkin! Sää oli vielä todella helteinen, eikä jonottaessa ollut mahdollista seistä varjopaikassa. Reilun tunnin jonotuksen jälkeen pääsimme vihdoin kirkkoon. Olihan se kirkko todella massiivinen ja koristeellinen. Äidin mukaan näkymä oli kaiken sen jonotuksen arvoinen, mutta itse voisin olla eri mieltä. Tästä näkeekin ihmisten erilaiset mieltymykset. Pietarin kirkossa olisi päässyt käymään myös yhdessä kirkon tornissa katsomassa Vatikaanin maisemia. Tätä eräs ystäväni minulle suositteli. Jätimme kuitenkin kokemuksen väliin, koska torniinkin oli älyttömät jonot ja olin kuullut, että torniin kipuaminen voisi olla vanhemmille ihmisille kohtuullisen haastava. Kun kirkko alkoi olla kutakuinkin katseltu, lähdimme kävelemään takaisin metrolle. Päivä oli kääntynyt alkuiltaan, mutta edelleen jono kirkkoon oli aikamoinen. En tiedä mihin kellonaikaan kirkossa kannattaisi vierailla välttääkseen jonot.

Terminiin päästyämme shoppailimme vielä rautatieaseman ostoskeskuksen kaupoissa. Olin kyllä tyytyväinen Rooman ostosmahdollisuuksiin, suurin osa lempiliikkeistäni (Terra Nova, Tally Weijl, Tezenis) löytyi ihan lähistöltä. Ainoastaan Bershkaa ja Stradivariusta ei löytynyt keskustasta. Kiinnitin huomiota myös siihen, että Roomassa oli paljon vain miehille tarkoitettuja vaateliikkeitä. Nämä eivät siis olleet pelkkiä pukukauppoja, vaan niissä myytiin nuorekkaita, eri trendimerkkien vaatteita. Tuliaiset löytyivät siis helposti.

Vatikaanin edustalla olevissa ravintoloissa en suosittele vierailemaan. Nämä pienet välipalat ilman juomia maksoivat tippeineen 30€

 

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus