Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Ummikkona Roomassa - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Ummikkona Roomassa

Roomassa äidin kanssa 06/2016

Äidin ja minun Rooman reissusta on jo jonkin aikaa. Matka meni oikein mukavasti ottaen huomioon, että olin mukavuusalueeni ulkopuolella kun ulkomailla piti pärjätä omillaan ja katsoa vielä englantia taitamattoman äitini perään. Vietimme Roomassa neljä yötä, joten meillä oli kolme kokonaista päivää aikaa kiertää tunnetuimpia nähtävyyksiä.

Hotellimme sijaitsi Terminin alueella, eli lentokentältä rautatieasemalle tulevalta junalta käveli kohtuullisen nopeasti majoitukseemme. Tosin piti kävellä juuri toiseen suuntaan kuin missä keskusta oli. Sijainti oli kuitenkin minusta hyvä, koska alueella oli paljon halvempaa kuin keskustan lähistöllä. Edullisia ja hyviä ravintoloita löytyi ihan hotellin kulman takaa. Lisäksi rautatieasemalla olevalle metrollekin käveli nopeasti.

En ollut etukäteen ehtinyt ottaa matkakohteesta selvää juuri mitään. Valmiiksi tiesin tunnetuimmat nähtävyydet, joissa olikin ajatus käydä. Ystävänä oli  Roomassa muutama vuosi sitten perheensä kanssa, ja häneltä sainkin heidän matkasuunnitelmansa. Noudatimme aika pitkälle tätä samaa suunnitelmaa, koska siinä oli listattu samoilla hoodeilla olevat nähtävyydet ja ostospaikat yhteen.

Rooma oli kaiken kaikkiaan minusta tosi hyvä kaupunkilomakohde. Se oli sopivan simppeli, metrolla pääsi helposti nähtävyyksille ja ylipäätään nähtävää riitti paljon. Etäisyydet eivät muutenkaan olleet kovin suuret, jos matkaseura olisi ollut muu kuin äitini, olisin luultavasti vain kävellyt paikasta toiseen. Onneksi metrokin oli tosi kätevä ja edullinen kulkupeli.

Pärjäsimme matkalla kivasti, vaikka tosiaan toinen meistä ei puhu eikä ymmärrä ulkomaalaisia kieliä laisinkaan ja toinen vääntää yksinkertaista rallienglantia. Myös molempien suuntavaisto on aika heikonlainen, mutta ei eksytty kertaakaan kun luki ahkerasti karttaa. Todellinen ummikot ulkomailla -kokemus!

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus