Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Australian mestarikokit San Franciscossa - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Australian mestarikokit San Franciscossa

Päivä 12: San Francisco 3.4.2015

Tänään oli tarkoitus kierrellä läpi muutama San Franciscon turistinähtävyys. Majoitukseemme ei kuulunut aamiasta, mutta hotellilta sai kahvit mukaan. Lämmin juotava maistuikin kävellessä, koska aamu oli valjennut kohtuullisen viileänä. Kyllä se taitaa olla vaan tosiasia, että mereltä kaupunkiin puhaltava viileä ja kostea tuuli tekee kelistä kohtuullisen kolean.

Käppäilimme Lombard Streetin kautta Fisherman`s Wharfille. San Franciscon keskusta-alue tosiaan on kompatkin kokoinen, ja kaikki nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Tästä kyllä tykkäsin San Franciscosta, että joka paikkaa nähdäkseen ei tarvinnut autoa alleen. Tuli vähän mieleen eurooppalaiset kaupungit, joihin myöskin on mukava tutustua jalkaisin. Lombard Street oli yhtä jyrkkä ja mutkainen kuin kuvissakin. Taas tuntui hassulta, että turistit tulevat ottamaan kuvia kadusta. No, mukavaahan se on, että infrastruktuuria arvostetaan! Eräs mielenkiintoinen yksityiskohta Lombard Streetillä on sen puiden papukaijat. Emme olleet kuulleetkaan tällaisista, mutta kadulla patsastellessamme joku paikallinen mies tuli osoittamaan meille puuta ja kehoittamaan katsomaan tarkasti. Toden totta, tiheän puun latvustosta erottikin monen värisiä papukaijoja! En tiedä mikä lintujen historia on ja miksi ne viihtyvät viileän San Franciscon keskusta-alueella.

Fisherman`s Whafille päästyämme menimme aamiaiselle Denny`siin, joka onkin tunnettu juuri aamupalapaikkana. Ruoka oli hyvää, ja sitä olikin enemmän kuin riittävästi. Syötyämme menimme tottakai pällistelemään kymmenien muiden turistien tapaan Pier 39:n merileijonia. Merileijonat olivat hauskan näköisiä ja pitivät komeaa ääntä. Tajusivatkohan otukset, miten paljon ihmisiä ne vetävät mestoille, kun ovat valikoineet rannan yhden laiturin päiväunien viettopaikakseen. Kiertelimme turistilaiturin muutenkin läpi. Se oli iso, mutta ei minusta vetänyt vertoja Santa Monica Pierille.

Pitihän se meidänkin katu kuvata!
Taustalla Alcatraz

Seuraavaksi lähdimme kävelemään kohti Golden Gatea. Matka tyssäsi kuitenkin lyhyeen, koska törmäsimmekin Australin Masterchefin kuvauksiin. Mestarikokit painattivat menemään ihan täysillä, joten haaste oli juuri meneillään. Matt, George ja Gary seisoskelivat vieressä ja kävivät välillä maistelemassa ruokia. Kyseessä oli Australian Masterchefin 8. kausi ja kokkikokelaiden ensimmäinen ruokahaaste Kaliforniassa. Ryhmityimme kannustamaan kilpailijoita ihan rajanauhojen luokse, jotta varmasti saisimme naamamme telkkariin. Kun aika loppui ja ruoat tulivat valmiiksi, kuvattiin vielä uudelleen tuomareiden painostavat ja jännittävät  “five minute left” -fraasit. Myös loppulaskenta kuvattiin uudelleen, ja yleisön käskettiinkin osallistua tähän innokkaasti ja kannustavasti. Oli kyllä hauska päästä seuraamaan sarjan tekemistä vähän kulissien taakse.

Emme jääneet katselemaan tuomareiden tuomioita ruoista, vaan lähdimme etenemään kohti kultaista siltaa. Lähemmäksi päästyämme huomasimme epäonneksemme sillan olevan sumun peitossa. Ilma oli kohtuullisen kostea, mutta kuitenkin selkeä, ei olisi uskonut minkälaisessa sumupilvessä juuri sillan kohti oli! Päätimme koittaa onneamme huomenna uudelleen, ja jätimme sillalle käppäilemisen.
Menimme sen sijaan takaisin keskustaan ostoksille. Vaatekauppoja oli moneen lähtöön. Vaikkei kyseessä ollutkaan Outlet-keskittymä oli kaupoissa muutamia hyviä tarjouksia. Ostin esimerkiksi Conversen valkoiset varsitennarit alle 60 dollarilla. Illallista menimme syömään Chinatowniin, jossa oli paljon edullisia kiinalaisia ravintoloita.

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus