Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pulau Tiomanin aktiviteetit - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Pulau Tiomanin aktiviteetit

Malesia, kevät 2017

Tiomanilta puuttuivat tutuimmat turistikohteiden ranta-aktiviteetit (vesijetit, riippuliito yms). Silti löysimme helposti tekemistä neljäksi kokonaiseksi päiväksi. Pääpaino mainostetuilla aktiviteeteilla oli snorklauksessa ja sukelluksessa. Pasi kävikin parina päivänä sukeltamassa. Puitteet sukellukselle ilmeisesti olivat kohdillaan: näkyi rauskuja ja kilppareita ja merivesikin oli sen +27 lämmintä. Sukellus oli kuulemma myös moninkerroin halvempaa kuin Karibialla. Snorklausretkillä emme käyneet, koska mökkimme rannaltakin pääsi näkemään kauniita koralleja ja värikkäitä kaloja. Tosin viimeiseksi jääneellä snorklauskerralla Pasi näki merikäärmeen, joka myöhemmin googlatessa osottautui myrkylliseksi.

Viidakkotrekkailu oli Tiomanilla suosittua ja osittain myös pakollista jos halusi maata pitkin toisiin kyliin. Juaraan patikoinnin lisäksi trekkailimme kerran Monkey Beachille, joka oli noin 45 minuutin kävelyreitin päässä majoitukseltamme. Ensin patikoimme Panuba Bayn resortille ja sen läpi Salang-nimiseen kylään päin. Tämäkin polku osottautui kohtuu haasteelliseksi. Kuvittelin polun menevän tasaisesti rantaa pitkin, mutta se puikkelehtikin ylös alas viidakossa. Polun vieressä kulki sähkökaapeli, jonka pylväistä osa oli kaatunut polulle. Ilmeisesti olivat olleet kaatuneena jo jonkun aikaa, kun ympärille oli kasvanut jos oksiakin.

Itse Monkey Beach oli hieman pettymys. Juaran hiekkaranta oli paljon kauniimpi. Apinoita ei näkynyt missään, käytimmekin aikamme simpukoihin majoittuneiden rapujen bongailuun ja meressä uimiseen. Rannalle tuli yhtäaikaa kanssamme saksalaispariskunta, joiden lähdettyä olimme rannalla ihan kaksin. Tai no löytyi rannan kulmasta paikallinen mies taksiveneensä kanssa. Ilmeisesti hänen työnsä oli viedä rannalle eksyneitä turisteja takaisin sivityksen pariin. Ostimmekin häneltä kyydin takaisin ABC-rannalle.

 

Viidakkotrekkailun ja snorklauksen lisäksi aikamme kului serkkuni perheen kanssa hengaillessa. Olimme rannalla lasten kanssa ja kävimme yhdessä illallistamassa eri ravintoloissa. Pasin sukeltaessa vietin aikaa serkkuni vaimon kanssa. Hän malesialaisena tutustui helposti paikalliseen väestöön. Hänen mukanaan sain kuulla mm. kasvien esittelyn paikalliselta puutarhurilta. Tiomanilla kasvoi puita, joiden lehdistä tehdyllä liuoksella kuulemma vastasyntyneitä puhdistetaan. Maistoin myös paikallisilta rouvilta toffeesta tehtyä hyytelöä, jota koko seurue syö samasta purkista.

Serkkuni toisella lapsella oli kuumetta, joten yhtenä päivänä lähdin heidän mukaansa saaren pääkaupunkiin Tekekiin käyttämään lasta lääkärissä dengue-kuumeen varalta. Dengueta ei onneksi ollut ja malesialaisille lääkäri maksoi 1 ringitin (20 senttiä). Samalla shoppailin Pasille olutta ja itselleni Strongbowta, koska Tekekissä sijaitsi saaren ainoa kauppa, josta pystyi ostamaan alkoholia. Alkoholi kaupassa (ja meidän rantamme baareissa) oli todella halpaa, koska Tioman on verovapaa saari. Matkat Tekekiin päryytimme moporiksoilla. Se oli kätevä tapa liikkua paikasta toiseen, koska ABC-rannalle ei edes päässyt autolla. Autoja näki vain Tekekissä ja Juarassa, muualla ei autoteitä ollut.


 

Edellinen viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus