Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Tämän vuoden matkasuunnitelmat - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Tämän vuoden matkasuunnitelmat

Tälle vuodelle on luvassa kivoja matkoja. Osa matkoista toteutuu sellaisenaan kuin olemme suunnitelleet, osassa taas aikataulu, agenda ja oikeastaan ihan kaikki elää vielä vahvasti. Toivon, että joka matka toteutuisi kuitenkin tavalla tai toisella. Nyt eletään jo maaliskuuta, emmekä vielä ole ehtineet toteuttaa yhtään reissua. Onneksi loppuvuosi näyttääkin matkailun suhteen rikkaammalta.

Kaakkois-Aasia: Singapore, Malesia ja Indonesia

Jo muutaman viikon päästä lähdemme tämän vuoden ensimmäiselle matkalle. Kyseessä on reilun kahden viikon mittainen, omatoiminen Kaakkois-Aasian minikiertomatka. Varasimme lennot Singaporeen Finnairin plus-jäsenten matkamessujen ennakkotarjouksesta. Myöhemmin tosin huomasimme, että lennot olisivat olleet vielä parikymppiä halvemmat ihan kaikille asiakkaille, jos olisi malttanut odottaa.
Aasia ja oikeastaan Malesia valikoitu matkakohteeksi, koska serkkuni perheineen asuu Johor Bahrussa, Singaporen vieressä. Menemmekin ensin heidän luokseen yöksi. Seuraava kohde on pitkään haaveilemani reppureissaajien suosima paikka, Pulau Tioman. Serkkuni vaimoineen ja lapsineen lähtee mukaamme Tiomanille. Myös veljeni tulee Suomesta samalla lennolla kanssamme Singaporeen, joten osa reissusta on perhematkailua.
Tiomanin jälkeen pistäydymme luultavasti Kuala Lumpurissa sekä jollakin Indonesille kuuluvalla saarelle Singaporen edustalla. Viimeiset pari päivää ihmettelemme Singaporessa. Pasin vaihtoaikainen kaveri asuu Singaporessa, joten luultavasti treffaamme myös häntä.
Reilussa parissa viikossa pitäisi siis vierailla viidessä kohteessa kolmessa eri maassa. Meitä ei kuitenkaan aikataulu ja reissaus pelota. Sekä Kroatian että Jenkkien matkalla vaihdoimme muutamian öiden välein paikkaa, ja minusta se oli ihan hyvä reissutahti, ei ehdi ainakaan kyllästyä.


Alankomaat: Amsterdam ja Leiden

Toukokuussa lähdemme pitkälle viikonloppumatkalle Amsterdamiin. Ostin tammikuussa Pasille synttärilahjaksi lentoliput sekä liput Leidenin puolimaratoniin. Reissun päätarkoitus on siis juosta reilu 21km hollantilaisissa maisemissa. Aikaa onneksi jää myös Amsterdamissa hengailuun.
Majoituksia emme ole vielä varanneet. Nopealla vilkaisulla Hollanti tuntuu kovin kalliilta paikalta ainakin näin kevätsesonkina. Luultavasti turvaudumme hostelliin tai airbnb-majoitukseen.

Itävalta: Wien?
Tämä reissu on vasta suunnitteluasteella. Viime vuonna olin äidin kanssa kaupunkilomalla Roomassa. Äiti on ilmaissut halunsa toteuttaa uusi reissu myös tänä vuonna. Tällä kertaa pyysinkin ystävääni hänen äitinsä kanssa mukaan. Tarkoituksena olisi viettää pitkä viikonloppu Itävallassa loppukesästä.

Montenegro?
Perustimme Facebookiin ystävillemme ryhmän nimeltä Marikan ja Pasin luksuslomat. Luksuksesta en olisi niin varma, mutta ideana olisi vuokrata syksyllä jostain päin Eurooppaa omakotitalo. Siellä voisi lomailla edullisesti viettämällä aikaa kavereiden kanssa sekä tutustumalla kohdemaahan. Tällä hetkellä henkilökohtainen suosikkikohteeni olisi Montenegro. Mikäli aikataulujen ja muiden liikkuvien osien takia emme saa tarpeeksi jengiä kokoon, lähdemme luultavasti reissuun pienemmällä porukalla. Tällöin voisi miettiä kohdemaan kiertelyä laajemminkin.

Australia?
Jonkun aikaa sekä minulla että Pasilla on ollut pienenä haaveena käydä Australiassa. Näyttäisi siltä, että ensi vuoden loppupuoli voisi olla otollinen aika toteuttaa tämä reissu. Matka kuitenkin riippuu monestakin eri asiasta.
Tarkemmin reissua emme ole suunnitelleet vielä lainkaan, vaikka myönettäköön että kyllä lentodiileissä seuraa aika tarkasti Australian lentojen tarjouksia. Olen bongannut muutaman must-see-kohteen itärannikolta ja Pasia taas kiinnostaa iso valliriutta. Muuten suunnitelmat ja ylipäätään matkan toteutuminen on vielä ihan auki.

Tällaisia reissuja olisi haaveissa. Mielelläni ottaisin vinkkejä kokeneemmilta reissaajilta majoitusten, aktiviteettien, nähtävyyksien ja ihan minkä vain suhteen näistä kohdemaista. Etenkin Malesiasta ja sen ympäristöstä kuulisin enemmän kuin mielelläni viime hetken vinkkejä 🙂

Tekstin kuvat on Leiden maraton -mainosta lukuunottamatta joulukuiselta Meksikon reissultamme.

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

2 Kommentit

 • Vastaa Teea | Curious Feet 17.3.2017 12:08

  Ihania suunnitelmia!

  Tein neljä vuotta sitten reissun samoille suunnille, eli pyörittiin Singaporessa, Malesiassa ja Indonesiassa. Yövyttiin pari yötä Johor Bahrussa alkuun ja siitä jatkettiin sitten eteenpäin. Omat vinkit ovat varmaan jo vanhentuneet, mutta reissun viimeisin etappi – ja myös yksi parhaimmista paikoista – oli Tiomanin saari. Saari on nätti ja me viihdyimme siellä mainiosti, tosin toisella puolella saarta Juarassa. Suosituin ranta (ABC) ei ollut meidän makuumme, vaikka ehkä sekin olisi ollut ihan OK mikäli emme olisi jo sitä ennen nähneet lukuisia kauniimpia rantoja.

  Tässä pari tekstiäni:

  Lötkötellen Juarassa

  Paratiisi Malesiassa

  Olimme Malesiassa Tiomanin lisäksi mm. Penangilla ja tykkäsimme kovasti sen luonnosta ja ruoasta. Ylipäätään Malesiassa oli todella mukava ja helppo matkustaa.

  Hauskaa matkaa teille! Toivottavasti nautitte reissusta ja löydätte teille sopivat kohteet 🙂

  • Vastaa marikasillanpaa 20.3.2017 07:09

   Kiitos vinkeistä ja blogilinkeistä. Kävinkin heti lueskelemassa kokemuksiasi 🙂 Juara kuulostaa kyllä paratiisilta. Me olemme varanneet chaletin ABC:n puolelta, jotta Pasille olisi sukellusfirmatarjontaa. Mutta tuonne Juaraan täytyy kyllä mennä yhdeksi päiväksi 🙂

  Jätä vastaus