Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Joulukuussa Meksikoon - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Joulukuussa Meksikoon

Tuleva matka Meksikoon ja Belizeen

Maltan tuskin odottaa joulukuuta. Viikon päästä nimittäin suuntamme Meksikon lämpöön. Olemme suunnitelleet matkaa pitkään, taisimme varata lennot jo keväällä heti USA:n matkamme jälkeen. Meksiko valikoitui matkakohteeksi vähän puun takaa. Pasi oli ilmoittanut silloiseen työpaikkaan jo joululomakseen kaksi viikkoa joulukuun alusta. Matka-aika oli siis päätetty. Joissakin Kaakkois-Aasian mestoissa taitaa joulukuussa olla sadekausi menossa, joten päädyimme miettimään Karibiaa. Viime joulukuussa Kuubassa oli ainakin kaiken kaikkiaan mahtavat kelit.

Meille tuli vähän polemiikkia matkustusmuodosta. Minä olisin voinut lähteä vaikka ihan rehelliselle reppureissulle ja kiertelemään hostelleja. Pasi taas toivoi rentoutumista all inclusive -hotellissa altaan äärellä. Finnmatkat (vai onko se nykyään vain Tui?) tarjosi ongelmaamme aika timanttisen kompromissiratkaisun. Finnmatkojen kautta nimittäin pystyi ostamaan lennot sekä viikoksi hotellin. Ostimme sitten Finnmatkoilta pakettimatkan, jonka ensimmäisen viikon reissaamme ja majoitumme omatoimisesti. Toisen viikon nautimme sitten elämästä ja auringosta drinkit kädessä neljän tähden all inclusive -hotellissa. Sanotaan että molemmat voittavat. Finnmatkojen pakettimatkassa vielä pisteet sille, että lennot Meksikoon ovat suorat. Eli säästämme siis loma-aikaa ja ehkä rahaakin kun vältymme välilaskukentän kalliilta ravintolaruoilta ja kauppojen heräteostoksilta.

Matkan varaamisen jälkeen selailin paljon matkablogeja ja törmäsin Meksikon lähellä, tosin Belizen puolella sijaitsevaan Caye Caulker -saareen. Instagramia selailtua vakuutuin että haluan päästä tuohon kauniiseen ja letkeään mestaan. Voihan paikka olla täynnä jenkkituristeja, mutta saari tuntuu niin houkuttelevalta että kyllä sinne on mentävä. Olemmekin varanneet jo venekyydin sekä airbnb-majoituksen saarelle. Saarella toimii myös paljon kehuttu Raggamuffin tours -matkanjärjestäjä. Sen tyypit vasta letkeiltä vaikuttivatkin ja taas instagramin kuvia katseltuani päädyin varaamaan jo valmiiksi päivän snorklausretken näiltä kavereilta.

Caye Caulkerin lisäksi pyörimme Meksikon puolella Tulumissa ja Akumalissa ennen kun menemme seuraavaksi viikoksi Playa del Carmenin turistialueen hotelliin. Olen kyllä tosi innoissani tulevasta reissusta!

beach-tulum-activities1

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus