Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Minun Afrikkani: Yleistä Gambian matkasta - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Minun Afrikkani: Yleistä Gambian matkasta

Gambia 01/2014

Vietimme tammikuussa 2014 viikon Gambiassa. Matka oli ihan normaali Tjäreborgin pakettimatka, jonka muistellen sai kohtuu edullisesti. Aiemmin olen matkaillut vain Pohjois-Afrikassa, joten Gambia oli erittäin eksoottinen kokemus tällaiselle Afrikkanoviisille. Pidimme tosi paljon Gambiasta: siellä oli ihana helle, ihmiset iloisia ja mukavan edullista.

Vaikka olimme pakettimatkalla, ehdimme viikon aikana reissata Gambian rannikolla ja sisämaassa paljonkin. Gambian valtiohan on tosi tosi pieni. Reissuumme kuului aamiainen, mutta muuten söimme lounaat ja illalliset paikallisissa ravintoloissa. Tällaisestä pakettimatkailusta pidän kun tuli kuitenkin tehtyä paljon paljon muutakin kuin hengailtua hotellialueella. Ainoa miinus oli aamiabuffetin dj, joka oli saanut jostain käsiinsä suomalaisen iskelmälevyn. Oli kohtuu mielenkiintoista heräillä aamupalapöydässä afrikkalaisen auringonnousun aikaan  Samuli Edelmannin Tähtipölyn soidessa taustalla!

Maana Gambia oli erittäin eksoottinen. Hotellimme sijaitsi lomaranta-alueella vierivieressä muiden hotellikompleksien kanssa. Kuitenkin kun astui ulos hotellikeskusten sisäpihalta, olikin heti paikallisella vilkkaalla torikadulla, jossa kukot, kanat, vuohet ja lehmät tallustelivat paikallisten ihmisten kanssa sulassa sovussa. Heti kauppakadun jälkeen alkoi hökkelimäiset rakennukset, jossa alueen väestö asui. Eli sanottakoon että elintasoero oli aika silmiinpistävää.

img_3003

img_2955wp_20140111_072 wp_20140112_005 img_2971

Paikalliset ihmiset olivat iloisia, välittömiä ja äärimmäisen uteliaita turisteja kohtaan. Yleisillä paikoilla ei päässyt kävelemään minnekään ilman, ettei joku olisi yrittänyt lyöttäytyä seuraan. Suurimmalla osalla tietenkin oli taka-ajatuksena myydä jotain tai pyytää lahjoitusta johonkin hyvään ja tärkeään asiaan. Osa kuitenkin oli vain aidosti kiinnostunut siitä mitkä nimemme ovat, mistä olemme kotoisin ja minkälaista siellä on asua. Heti ensimmäisen päivän jälkeen illalliselle kävellessämme, joku pimeältä kujalta huutelikin “Pasi, Pasi!” Nimet siis jäävät hyvin paikallisten mieleen, heh. Kertaakaan ei kuitenkaan tarvinnut pelätä että joutuisi esimerkiksi ryöstetyksi. Kukaan ei käyttäytynyt uhkaavasti, ennemmin juroina suomalaisina koimme ylenpalttisen kiinnotuksen ärsyttäväksi.

Kauniiden rantojen ja uteliaiden ihmisten lisäksi Gambiassa törmää monenlaiseen eläimeen. Hiekkarannat olivat täynnä kulkukoiria, jotka kaikki näyttivät prikulleen ystäväni rescuekoiralta. Minua eivät koirat häirinneet, päinvastoin oli mukava seurata kun ne porukalla kävivät meressä polskimassa ja sitten syömässä koiraystävällisten turistien tarjoamaa ruokaa. Tämän lisäksi yhtä tuttavallisesti käyttäytyivät läheisen puistoalueen apinat, jotka tulivat olkapäille istumaan ja yksi yritti viedä iPhonen Pasin taskusta. Ihan hotellimme rannan vieressä oli suistoalue, jossa varoitettiin krokotiilistä. Krokotiilin pystyi näkemäänkin kun vähän rämpi rämeikköön. Tämän lisäksi paikallinen ostoskatu oli täynnä vuohia, jotka välillä eksyivät hiekkarannallekin. Eli gambialaisille hiekkarannoille mahtui paljon muitakin auringonpalvojia kuin ihmisiä.

img_3098 wp_20140111_078 wp_20140111_086 wp_20140114_057 wp_20140116_051

Kuten aiemmin totesin, pidimme paljon Gambiasta. Maa oli turisteille sopiva, mutta silti erittäin eksoottinen. Tammikuussa lämpöä oli päivisin yli +30 ja öisinkään ei lämpötila laskennut alle +20. Atlantilta puhaltava lempeä ja viilentävä tuuli teki kelistä juuri passelin. Hintataso Gambiassa oli edullinen. Tottakai turisteilta nyhdetään turistihintaa, ja aivan joka asiasta saa tinkiä. Kertoo kuitenkin paljon, että Gambian suurin seteli 100 dalasia oli vuonna 2014 arvoltaan 2 euroa. Kyllä meillä Forexilla vähän suu loksahti auki kun vaihdoimme ennen matkaa muutaman satasen rahaa. Saimme takaisin tajuttamat paksun pinkan “merirosvorahaa” niin kuin Forexin virkailija seteleitä kutsui.

img_3032

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

2 Kommentit

  • Vastaa Meri / Syö Matkusta Rakasta 23.10.2016 17:30

    Gambiasta on kyllä kuullut monenlaista mielipidettä, mutta tän sun tekstin perusteella jäi positiivinen kuva! 🙂

    • Vastaa marikasillanpaa 23.10.2016 18:40

      Joo Gambia varmaan jakaa paljon mielipiteitä. Me tosiaan pidimme matkakohteesta ja voisimme vierailla siellä uudelleenkin 🙂

    Jätä vastaus