Pallontallaajat.net
Valikko

Reissumuistoja: Kroatia osa II

Kroatia Roadtrip 08/2013

Puolentoista viikon mittaisella roadtripillä Kroatiassa kiersimme rannikon lomakohteita suurimmalti osin maan pohjoispäässä. Kerron muutamalla sanalla jokaisesta etapistamme mitä nyt kolmen vuoden takaa muistan.

Zagreb
Matkamme alkoi ja päättyi Kroatian pääkaupunkiin sisämaassa. Zagreb oli minusta oivallinen kaupunkikohde. Se oli edullinen ja sieltä löytyi hyviä shoppailukohteita. Zagrebissa oli myös “vanha kaupunki” kukkulan päällä, mistä olikin hienot näköalat kaupunkiin. Vietimme Zagrebissa muistellen vain yhden kokonaisen päivän, ja siinä ehti nähdä kyllä jo hyvin kaupunkia. Mieleeni jäivät maan alla sijaitseva ostoskatu, josta teki vaikka mitä löytöjä sekä isot aidatut koirien agilitykentät.

img_2127 img_2138 img_2164 img_2169

Opatija
Zagrebista ajelimme vuokra-autolla meren rannalle. Siellä sijaitsi Opatijan turistikaupunki. Opatija oli kohtuullisen pieni paikka, jossa rantalomailu on se juttu. Kaupunki on keskittynyt ihan rannikolle ja heti rannan jälkeen alkaa jyrkkä mäki kukkuloille. Ranta oli rakennettu kallion päälle. Kalliolle oli valettu betonilaatta, johon aurinkotuolit oli sijoitettu. Betonilaatalla olikin auringonottajia ihan ruuhkaksi asti. Opatijassa päivät kuluivat rannalla oleilellassa ja uimapatjalla lilluessa. Muuta tekemistä emme Opatijasta löytänneetkään, joten en kyllä suosittele viikon matkaa tänne.

Trogir
Seuraava etappimme oli Trogir, joka sijaitsi lähellä suomalaisten tuntemaa lomakohdetta Splittiä. Trogirissa oli kaunis vanha kaupunki. Tosin meillä kyllä stressin taso nousi kun autolle ei meinannut löytyä parkkipaikkaa miltään kulmalta vanhan kaupungin lähistöltä. Muuten Trogirista jäi kirkkaiten mieleen päiväretki, jonka teimme Krkan kansallispuistoon. Automatka puistoon oli jo itsessään hieno, kun nousimme serpentiiniteitä kukkuloille. Krka olikin sitten jo uskomattoman kaunis paikka vesiputouksineen ja vehreine vesistöineen. Luontopolulle oli löytänyt muutama muukin turisti. Reitin lopulla oli vesiputous, jonka viereen olisi päässyt uimaan. Uiminen ei kuitenkaan houkutellut kun vesipläntillä lillui valehtelematta pari sataa uimaria. Suosittelen kuitenkin erittäin lämpimästä tämän luontokohteen katsastamista.

img_2250 img_2263 img_2296img_2313 img_2377 img_2409 img_2323Sittemmin olen opetellut kivempiä poseerausilmeitäimg_2425 img_2372

img_2386Muutama vesipeto

Porec
Viimeinen kohteemme oli Porec, joka sijaitsi luoteisessa Kroatiassa. Porecissa lomaresotit sijaitsivat omilla laajoilla tonteillaan kaukana toisistaan, joten rantaviivaa oli paljon tyhjillään. Olipa ihana istuskella kahdestaan ilta-auringossa punasävyisellä rantakalliolla siiderin kanssa. Vastarannalla siintää Italian rantaviiva.

Poreciin ajoi jonkin aikaa Trogirista, mutta autolla liikkuminen oli Kroatiassa helppoa. Pääsääntöisesti tiet olivat hyvässä kunnossa. Rantaviivaa kulkevat mutkaiset tiet olivat elämyksellisiä. Oli mukava välillä pysäyttää auto tien sivuun ja käydä pulahtamassa lämpimässä Välimeressä. Jos halusi välttää kukkuloiden serpentiinitiet, pystyi ajamaan valtateiden tunneleita. Bensa oli muistellen halpaa, mutta maan tietullit nostivat ajamisen hintaa.

Kaiken kaikkiaan Kroatia oli helppo matkailumaa, jossa oli paljon näkemistä. Olin todella tyytyväinen reissuumme ja kukaties valloitamme Kroatian rannikkoa vielä joskus enemmänkin.

img_2284 img_2458Matkalla nähtiin palanut linja-auto. Sammutusvettä kukkulalle tuotiin mm. vesitasoillaimg_2462 img_2466 img_2508 img_2528

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus