Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Reissumuistoja: Kroatia - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Reissumuistoja: Kroatia

Kroatia Roadtrip 08/2013

Kroatin rannikko-roadtrip oli Pasin ja minun ensimmäinen pidempi lomareissu yhdessä. Ennen tätä puolentoista viikon seikkailua olimme käyneet vain parilla kaupunkilomalla Tallinnassa ja Prahassa. Ennen matkaa minulla ei ollut oikeanlaistaan minkäänlaista mielikuvaa Kroatiasta. Pasi taas oli kuulemma jo pidemmän aikaa haaveillut pääsevänsä ajelemaan pitkin Adrianmeren rantaa. Toteutimme matkan omatoimisesta ja roadtrip oli täysin Pasin suunnittelema ja järjestämä. Oikeastaan Kroatin valloitus sytytti minussa ensimmäistä kertaa reissailukuumeen. Ennen sitä olin oikestaan lomaillut kaverien kanssa vain pakettimatkoilla yhdessä kohteessa. Roadtripillä huomasin miten kivaa on vaihtaa parin päivän välein maisemaa ja saada näin matkasta aivan uudelle tavalla irti.

Roadtrippimme etapit olivat: Zagreb – Opatija – Trogir – Porec – Zagreb, joista Zagreb tosiaan maan pääkaupunki sisämaassa ja muut rantakohteita Adrianmerellä. Tällä reissulla tosiaan tuli nähtyä uljaita vanhoja kaupunkeja, kristallin kirkasta vettä, jylhiä rantakallioita, karuja ja kuivia kukkuloita, serpentiiniteitä sekä kauniita luonnonpuistoja.

img_1034 img_2289 img_2302 img_2423 img_2425 img_2517

Vuonna 2013 Kroatia ei ollut vielä niin suosittu ja tunnettu lomakohde suomalaisten keskuudessa kuin nykyään. Näkemiimme rantakohteisiin ei taideta vieläkään tehdä Suomesta pakettimatkoja. Rantakaupungit olivat kuitenkin täysin rehellisiä turistikohteita. Elokuu on eurooppalaisten lomakuukausi, ja se näkyi kyllä turistien määrässä. Ihmisiä oli aivan käsittämättömästi liikkeellä ja välillä autoa ei meinannut saada minnekään parkkiin, kun tien reunustat olivat täyttyneet saksalaisten, italialaisten ja itävaltalaisten autoista.

Kroatiasta jäi mieleen ihanan jylhä rannikko, edullinen ravintolaruoka sekä loistava sää. Kroatiassa en tosiaan nähnyt ollenkaan hiekkarantoja. Meren rannat olivat paikasta riippuen kallioisia tai tehty isosta seulanpääkivistä. Pasi tykkäsi snorklailla mestoilla, kun kallion koloissa näkyi kaikenmaailman merisiilejä ja -makkaroita. Merivesi oli myös tosi kirkasta ja ihanan kristallisen turkoosia.

Ehkä mieleenpainuvinta Kroatiassa oli se uskomaton kuumuus, mikä rantakohteissa vallitsi. Me helteestä pitävät kesänlapset emme valittaneet vaikka hikeä puski jo kun ajatteli suorittavansa jotain ja vaikka pari yötä kärvistelimme Opatijan hotellin ylimmässä kerroksessa ilman ilmastointia. Mittari näytti melkein koko reissun lähemmäs +40. Olemme käyneet Yhdysvaltain kuumimmassa kolkassa, Gambiassa päiväntasaajalla sekä Dubain aavikolla, mutta en muista että missään muualla elämässäni olisin kokenut yhtä hiostavaa ja pahtavaa hellettä. Mutta me emme tosiaan pitäneet lämpötilaa pahana asiana. Kyllä sillä kelillä mielellään meressä uiskenteli ja aurinkovarjon alla makasi.img_0963img_0989img_1056 img_1057 img_2221 img_2542

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus