Pallontallaajat.net
Valikko

Rooman keskustan alueen nähtävyydet

Rooma 06/2016

Seuraavana päivänä kiersimme ystävältäni lainatun matkasuunnitelman mukaisesti Rooman keskustan alueen nähtävyyksiä. Rooma on kyllä helppo matkakohde siinä mielessä, että vaikka nähtävyyksiä on paljon, ne sijaitsevat melko lähellä toisiaan. Myös metroasemat ovat nimetty nähtävyyksien mukaan tai vähintään niiden nimen perässä lukee minkä nähtyvyyksien vieressä asema sijaitsee. Tämä helpotti myös paikkojen löytämistä.

Aloitimme päivän jäämällä metrosta pois Fontana di Trevin luona. Asemalta olikin hyvät opasteet suihkulähteelle, vaikka se sijaitsikin vanhojen, pienien ja sokkeloisien korttelikatujen keskellä. Suihkulähde oli kaunis. Viihdyimme lähteellä jonkin aikaa. Toki helteinen ja kaunis sääkin varmasti vaikutti, että jaksoi istuskella altaan edustalla niin pitkään. Suihkulähteeltä käveli nopeasti seuraavalle etapille, joka oli Pantheon. Viihdyimme myös Pantheonin aukiolla ja välillä kävimme viilentymässä temppelin sisällä varjossa.

Pantheonilta kävelimme Via del Corso -pääkadun kautta Piazza di Spagnalle eli Espanjalaisille portaille. Valitettavasti portaat olivat remontissa, joten emme päässeet katselemaan niitä kuin työmaa-aidan takaa. Onneksi lähistöllä oli toiset portaat ylhäällä olevalle kukkulalle, jossa sijaitsi Villa Borghese -puisto. Puisto oli todella laaja, siellä oli paljon kahviloita, viheralueita ja lasten leikkipaikkoja. Kukkulalta oli myös komeat näkymät kaupunkiin. Söimme puistossa jäätelöt ja nautimme kesäisestä kelistä.

Maisemaa Villa Borgehe -puistosta

Kukkulalta pääsi laskeutumaan seuraavalle aukiolle, jonka nimi oli Piazza del Popolo. Tältä aukiolta pääsi kätevästi takaisin Via del Corsolle. Kuljimme tätä ostoskatua pysähdellen välillä kauppoihin ja välillä kadun varressa oleviin kirkkoihin. Rooman kirkot olivat oikein kivoja pysähdyspaikkoja vaikka normaalisti en mikään kirkkovierailija olekaan. Roomassa kirkot olivat järestään sisältä isoja, näyttäviä ja erittäin koristeellisia. Lisäksi kirkot olivat ilmaisia ja mukavan viileitä huilipaikkoja helteisellä kadulla kävelyn välissä.

Kävelimme vielä seuraavalle aukiolle, joka oli nimeltään Piazza Navona. Sen ympärillä oli kauniita barokkityylisiä rakennuksia. Kuljimme takaisin metrolle Pantheonin ja Fontana di Trevin kautta. Iltapäivällä nämä nähtävyydet olivat ainakin tupaten täynnä. Pantheoniinkin oli jäätävät jonot, kun aamulla sinne pääsi kävelemään suoraan sisälle. Kiinnitin myös huomiota kaupungin poliisimäärään. Jokaisella nähtävyydellä oli vähintään kaksi poliisipartiota passissa. Metroasemilla taas kierteli aina vähintään kaksi asein varustettua sotilasta. Selvästi hälytystasoa on nostettu.

Piazza del Popolo

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus