Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Insinööri Hooverin padolla - Marikan Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Insinööri Hooverin padolla

Päivä 8: Las Vegas 30.3.2016

Pitkään arvoimme vierailemmeko roadtripillä Hooverin padolla vai jopa Grand Canyonilla asti. Melkein heti Vegasiin päästyämme päätimme luopua ainakin Grand Canyon -ideasta, koska etappi olisi varmasti vaatinut yhden yöpymisen tai todella pitkän päivän. Vegasissakin riitti niin paljon nähtävää, että päätimme jättää ylinmääräisen koukkauksen pois. Hooverin padonkin suhteen olimme epävarmoja, mutta koska sinne näytti ajavan alle tunnin Vegasista, päätimme lähteä mestoille. Pitihän sen rakennusinsinöörin modernin infrarakentamisen taideteos nähdä!

Lähdimme ajelemaan padolle päin heti aamusta. Matka meni nopeasti, koska maisemia riitti ihailtaviksi. Kiemurteleva tie vei meidät välillä tosi korkealle kanjonille ja korkeuserot olivat huimat. Perille päästyämme veimme auton parkkihalliin ohjeiden mukaisesti. Pysäköinti maksoi muistellen $10.

Kävelimme padolle, ja olihan tuo luomus melkoinen. Voin kyllä suositella padolla vierailua. Korkean paikan kammoista alkoi vähän hirvittääkin. Kävelimme patorakenteen päästä päähän ja samalla tuli vierailtua Arizonan osavaltionkin puolella. Kaiteissa oli paljon infotauluja padosta, ja olikin mielenkiintoista lukea faktoja padon rakentamisesta ja tarkoituksesta. Vähän salakuuntelimme myös maksullisen turistikierroksen oppaan puheita padon toiminnasta.

Padolta lähtiessämme huomasimme tulleemme taas paikalle kreivin aikaan. Aamunpäivän päästessä pidemmälle oli padolla vierailijat lisääntyneet monenkertaisesti. Autojono parkkihalliin oli aivan älytön. Me kun tulimme paikalle heti aamusta, pääsimme suorilta käsin ajamaan parkkiin. Opetuksena siis Jenkkilässä: ole turistipaikoissa perillä jo aamulla ellet tahdo jonottaa koko päivää.

Poislähtiessämme pysähdyimme vielä Lake Mead – Lakeview Overlook -näköalapaikalle. Tämäkin oli hieno kokemus, oikea postikorttimaisema kirkkaalle järvelle. Parkkipaikalla oli kiinnostava infotaulu, jossa oli kuva järvestä sen ollessa korkeimmillaan – tuolloin järven saarista ei ollut näkyvillä kuin huiput.

 

Illalla pyörimme vielä Vegasin pubeissa ja casinoilla toiveissa äkkirikastuminen (tai lähinnä ilmaiset juomat). Tämä olikin viimeinen ilta Vegasissa. Täytyy kyllä todeta, että Las Vegas oli aika huikea paikka. Kyllähän tuo mahtavuudellaan yliampuva kaupunki täytyy kerran elämässä nähdä. En tiedä onko sitten haluja vierailla Las Vegasissa toista kertaa, varsinkaan sen yleisen hintatason takia.

 

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus